GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati

Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 15:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.

Predrag Štromar je u subotu u izjavi za 24sata kazao da je stav HNS-a uvijek bio i ostao da brane slabijeg i taj nivo demokracije i prava koji smo postigli ne treba umanjivati i ići korak unatrag.

- Moramo brinuti o demokraciji i ne možemo dopustiti primjerice izmjene zakona kojim bi se umanjila prava manjina', poručio je Štromar. Iako HNS ima samo jednog zastupnika i u koaliciji je s HDZ-om, u slaganju većine, svaka ruka je važna.

Domovinski pokret ne želi u nikakvoj kombinaciji većine SDSS koji ima tri zastupnika, ali njima potporu daje i pet ostalih zastupnika manjina, ali i HSLS i HNS.

- Nama dolazi u obzir opcija da Andrej Plenković sastavi vladu i da ne idemo na nove izbore. Nemamo ništa protiv Domovinskog pokreta, ali imamo protiv nekih njihovih odluka i stavova poput toga da se promjeni izborni zakon koji bi onemogućio većini manjina da imaju svoje zastupnike u Saboru. Ni mi ni manjine ne moramo ulaziti u Vladu, možemo je podržati iz Sabora. Ne tražimo fotelje, nego stabilnu vladu. Tko može zabraniti SDSS-u i nama da podržimo novu vladu ili glasamo za proračun? Dali bi podršku vladi koja će nastaviti sve dosadašnje politike', poručio je Štromar koji kaže da su oni na strani manjina, podržavaju ih i s njima dogovaraju zajedničke politike i kako će glasati.

Tagovi: ŠTROMAR, MANJINE, PUPOVAC, SDSS, PLENKOVIĆ
PROČITAJ I OVO
Penava će ući u vladu kroz godinu dana
DP
Penava će ući u vladu kroz godinu dana
ZAGREB - Jedan potpredsjednik vlade vodit će buduće ministarstvo demografije, dok se drugo mjesto čuva za čelnika DP-a.
Plenković: Sljedećih dana o formiranju buduće vlade
NAJAVE
Plenković: Sljedećih dana o formiranju buduće vlade
ZAGREB - Tehnički premijer Andrej Plenković obratio se danas javnosti na sjednici vlade, kazavši između ostalog da "ćemo o daljnjim koracima oko formiranja buduće vlade razgovarati sljedećih dana".
Grbin: Novac je glavna poveznica HDZ-a i DP-a
SDP
Grbin: Novac je glavna poveznica HDZ-a i DP-a
ZAGREB - "SDSS je politička stranka, nemam namjeru komentirati. Bilo mi je degutantno jučer slušati Pupovca."
Makedonska oporba odnijela veliku pobjedu
OČEKIVANO
Makedonska oporba odnijela veliku pobjedu
SKOPJE - Desničarska oporba u Sjevernoj Makedoniji odnijela je veliku pobjedu na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u srijedu, u noći u kojoj je ta balkanska zemlja također izabrala svoju prvu ženu za šeficu države.
Ogorčenje na društvenim mrežama: Penava je izdajnik, novi Zekanović
GLAS NARODA
Ogorčenje na društvenim mrežama: Penava je izdajnik, novi Zekanović
ZAGREB - Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE