GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sarajevo: Bačena ručna bomba na kuću općinskog načelnika

Sarajevo: Bačena ručna bomba na kuću općinskog načelnika
INCIDENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2024 / 12:28
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Ručna bomba bačena je u ponedjeljak rano ujutro na kuću u kojoj živi načelnik sarajevske općine Stari grad Irfan Čengić a on je ocijenio kako je riječ o ciljanom napadu smišljenom kako bi ga se prisililo da odustane od mjera čiji je svrha spriječiti kriminal i zloporabe

Iz sarajevske su policije naveli kako su očevidom potvrdili da je eksplozivna naprava, najvjerojatnije ručna bomba, oštetila kuću u kojoj živi Čengić s obitelji.

"Ozljeđenih nije bilo", rekla je policijska glasnogovornica Mersiha Novalić.

Uslijed eksplozije popucala su stala na kući. Čengić je incident komentirao na Facebooku objavivši kako je očevidno riječ o zastrašivanju s ciljem da ga se spriječi u nakani vraćanja pokradene općinske imovine.

"Ovo je nastavak prijetnji koje dobivam kao izabrani dužnosnik da prestanem provoditi zakone, odluke, nalaze revizije, inspektora i tužiteljstava kako bi oni mogli nastaviti zloupotrebljavati općinske resurse", napisao je Čengić koji je član vladajućeg SDP BiH.

On je za načelnika Starog grada izabran na izvanrednim izborima 2023. godine raspisanim nakon što je uhićen i pritvoren Ibrahim Hadžibajrić, koji je godinama bio na toj dužnosti kao neovisni kandidat.

Hadžibajrić je u pritvoru od svibnja prošle godine, a pod istragom je zbog sumnje na organizirani kriminal, zloporabu položaja i ovlasti, pranje novca, primanje i davanje dara. Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu tereti ga da je od 2019. do svibnja 2023. godine zajedno s Elmedinom Karišikom organizirao i vodio kriminalnu skupinu a istraga je proširena i na njegova sina te sestru.

Tagovi: čengić, hadžibajrić, sarajevo
PROČITAJ I OVO
Plenković: Sljedećih dana o formiranju buduće vlade
NAJAVE
Plenković: Sljedećih dana o formiranju buduće vlade
ZAGREB - Tehnički premijer Andrej Plenković obratio se danas javnosti na sjednici vlade, kazavši između ostalog da "ćemo o daljnjim koracima oko formiranja buduće vlade razgovarati sljedećih dana".
Grbin: Novac je glavna poveznica HDZ-a i DP-a
SDP
Grbin: Novac je glavna poveznica HDZ-a i DP-a
ZAGREB - "SDSS je politička stranka, nemam namjeru komentirati. Bilo mi je degutantno jučer slušati Pupovca."
Makedonska oporba odnijela veliku pobjedu
OČEKIVANO
Makedonska oporba odnijela veliku pobjedu
SKOPJE - Desničarska oporba u Sjevernoj Makedoniji odnijela je veliku pobjedu na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u srijedu, u noći u kojoj je ta balkanska zemlja također izabrala svoju prvu ženu za šeficu države.
Ogorčenje na društvenim mrežama: Penava je izdajnik, novi Zekanović
GLAS NARODA
Ogorčenje na društvenim mrežama: Penava je izdajnik, novi Zekanović
ZAGREB - Timovi DP-a i HDZ-a postigli su u srijedu "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade".
Domovinski pokret sastančio do duboko u noć, idu s 12 potpisa Plenkoviću
SASTANAK
Domovinski pokret sastančio do duboko u noć, idu s 12 potpisa Plenkoviću
ZAGREB - Sastanak predsjedništva Domovinskog pokreta trajao je dugo u noć, malo dulje od regularnog, rekao je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno Josip Dabro, glavni tajnik DP-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE