GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora

Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 10:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.

Analizirajući izbore, Relković je upozoravao na, kako kaže, prisutnost lažnih narativa.

Kaže da je krivi narativ kad se kaže da je netko nešto osvojio, objasnivši da se nitko od opcija koje su krenule u kampanju nije nalazio uz HDZ: “HDZ je imao 76, tanki plus. Kad oduzmemo manjince, dobijemo 68. Ima li HDZ danas 68 zastupnika? Ne, nego 61. HDZ je izgubio 7 zastupnika.”

Zatim je naglasio kako smo već 2 dana nakon izbora krenuli u nešto što Relković naziva narativom iscrpljivanja: ” U Hrvatskoj imamo strah od nečega što imamo na stolu. Govor o različitim svjetonazorima i nepomirljivostima je govor koji postoji samo u Hrvatskoj. Ovo je strah DP-a i Mosta od velike koalicije.”

Relković zastupa stav da je velika koalicija optimalno rješenje, što bi trebalo biti očito, ali opozicija to ne želi ni uzeti u obzir, mahom zbog neslaganja u svjetonazorima, što ne bi ni trebalo biti fokus takve koalicije.

“Velika koalicija nastaje ciljano. Rješavamo urgentna, zajednička pitanja i kad dođu sljedeći izbori, svi ćemo imati bolji start. Jer neće biti upisanih mrtvnih osoba u biračke popise, neće biti nakaradnih izbornih jedinica i neće biti čitavog niza krivo postavljenih insitutcija. Velika koalicija se dogovara o točno određenim stvarima”, tvrdi Relković za N1 televiziju.

“Netko mora odustati od svjetonazorskih tema”, dodaje.

Ističe kako je velika koalicija u prednosti kod sastavljanja: “Njima ne trebaju svi mandati, čak ni ključni, oni manjinski, a s njima su na 90. Možete imati i promjene Ustava u onome što je tehnički bitno.

Prošli saziv je bio takav da kad se najavljivala neka antikorupcijska inicijativa, svi osim HDZ-a su tražili da se to provede”, kazao je, a zatim dodao: “Ako želimo dovršiti hrvatsku demokraciju, svjetonazorske teme dolaze na red kad se ne bojimo stranke koja je zauzela sve institucije. Tek kad nema stranke takve moći na vlasti, možemo govoriti o svjetonazorskim temama.”

“HDZ je izgubio izbore, ali oporba ne želi pobijediti, ne žele zajedno”, naglašava.

Tagovi: relković, hdz, manjine, pupovac, plenković, možemo!
PROČITAJ I OVO
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
NERVOZA
Obuljen Koržinek: Zgrožena sam, ne mogu ja snositi odgovornost
ZAGREB - Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek bila je vidno nervozna nakon što su joj novinari citirali priopćenje EPPO-a.
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
EPPO
Afera Geodezija: Uhićen bivši pomoćnik ministrice kulture, bivši dekan i profesor
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja oglasio se o aferi na Geodetskom fakultetu vezanim malverzacije kod projekta snimanja zgrada nakon potresa, navodeći kako je ovog četvrtka uhićen bivši pomoćnik ministra kulture i medije, kao i bivši dekan Geodetskog fakulteta i bivši profesor tog fakulteta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE