GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?

Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 13:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta negira i da su počeli pregovori s bilo kojom stranom, te da u toj stranci već traže neke resore: Utvrdit ćemo programska načela za pregovore od kojih ne odstupamo.

U Domovinskom pokretu (DP) glatko su odbili poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore oko formiranja antiHDZ vlade.

“Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antiHDZ Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku”, objavio je Grmoja na X-u pozivajući na savez protiv HDZ-a.

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, kazao je da su mu takve ponude neozbiljne. Podsjetimo, DP je više puta prije izbora zvao Most u koaliciju kako bi zajedno izašli na izbore tako osvojili više mandata za suverenističku opciju. Most je odbio.

“Pa gdje ste dosad bili? Nakon toliko mjeseci i naših silnih poziva, sada nas zovu u neku vladu do koje bi se došlo i preko Benčićke. Ne znam uopće koje su to matematike. Sada zove onaj koji je bacio 10 mandata u vjetar, koji su nas vrijeđali i ponižavali i nude skoro nemoguće kombinacije”, kaže Radić.

Radić kaže da će ipak sve staviti na predsjedništvo. Negira nam informacije da su ikakvi pregovori s HDZ-om i SDP-om i Milanovićem počeli. Opovrgava informacije da DP već ima resore koje traži poput poljoprivrede, gospodarstva, ministarstva unutarnjih poslova.

“Sve vam je to potpuno netočno. Pripremit ćemo naša pregovaračka načela od kojih nećemo ustupiti. Utvrditi minimalne i maksimalne pozicije, te pregovarački tim. S istim dokumentom ćemo ići i jednim i drugima”, kaže Radić za 24sata, a sve pozicije treba prvo utvrditi na predsjedništvu i stranačkim tijelima. Očekuje da će za vikend biti pripremljen dokument za raspravu na predsjedništvu.

Odgovorio je na pitanje hoće li prvo početi pregovore s HDZ-om ili SDP-om.

“Bilo bi protustatutarno da ja bilo što kažem na tu temu prije odluke predsjedništva”, kaže Radić.

Tagovi: radić, grmoja, dp, most, hdz
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE