GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pupovac: Mnogi će se nakon ovoga pitati – gdje mi je bila pamet

Pupovac: Mnogi će se nakon ovoga pitati – gdje mi je bila pamet
FORMIRANJE VLADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 12:54
Autor: SEEbiz
VELJUN - SDSS-ov Milorad Pupovac komentirao je informacije da je Andrej Plenković u finišu prikupljanja većine na način da će se koaliciji HDZ-a i DP-a pridružiti dio predstavnika manjina, bez SDSS-a, te Vesna Vučemilović.

Pupovac je danas posjetio kordunaško mjesto Veljun gdje su se okupili antifašisti, pripadnici srpske zajednice i potomci žrtava, kako bi odali počast za 525 nevinih civilnih žrtava ustaškog zločina koji se dogodio na današnji dan prije 83 godine. Nakon toga je komentirao pregovore o većini.

“Prvo je nastavak razgovora kluba nacionalnih manjina, a nakon toga su mogući i drugi razgovori”, započeo je. “I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni, neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se izvana činila.”

“Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem i nisam mogao steći dojam o odricanju, bilo o odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru”, dodao je.

Mađari će podržati Plenkovića, odlučili su.

“Više-manje smo svi donijeli odluku, ali konačni stav ćemo reći nakon zajedničkog sastanka.”

“Bit ćemo jedinstveni u ostvarivanju ciljeva i odluke koju ćemo donijeti. Čeka nas ne laka odluka, ali ćemo biti jedinstveni”, istaknuo je.

“Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje”, poručio je Pupovac.

Kaže da će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i da se nada da će biti mnogo onih koji će se pitati ‘gdje mi je bila pamet’. “Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posljedicama.”

“Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba, oko zajedničkih vrijednost, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti”, dodao je.

“O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome ćemo reći kad dođe vrijeme, a nećete dugo čekati na to”, poručio je Pupvac.

“Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj”, tvrdi Pupovac.

“Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDSS, SDSS niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama, nego i kad stane netko drugi. Nismo od jučer i nismo ništa manje važni za ovu zemlju kao što su svi drugi, naročito oni koji misle da su najvažniji od svih”, poručio je.

Tagovi: pupovac, plenković, dp, sdss, hsls, manjine, manjinci
PROČITAJ I OVO
Španjolski ministar vanjskih poslova oštro osudio izraelskog kolegu
OSUDA
Španjolski ministar vanjskih poslova oštro osudio izraelskog kolegu
MADRID - Španjolski ministar vanjskih poslova osudio je kao "skandalozan i užasan" video koji je objavio njegov izraelski kolega u kojem se sugerira da će Hamas biti zahvalan Španjolskoj zbog najavljenog priznanja Palestine, u situaciji kada raste svađa između Španjolske i Izraela oko rata u Gazi.
Tko je bio Tomo Buzov?
PROTIV ZABORAVA
Tko je bio Tomo Buzov?
ZAGREB - Redatelj Nebojša Slijepčević dobio je Zlatnu palmu za film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" koji je posveta ljudskosti, onima koji, sve i da hoće, ne mogu šutjeti kad vide da stradaju nevini.
Dodik: Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a Srbija nije
NJEGOVA LOGIKA
Dodik: Hrvatska izvršila agresiju na BiH, a Srbija nije
BANJA LUKA - Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik reagovao je danas na izjave hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana zbog knjige koja se promoviše u Sarajevu, a koja uključuje i Hrvatsku kao agresora na BiH.
Što se krije iza Putinove spremnosti na primirje u Ukrajini?
IZNENADNI MANEVAR
Što se krije iza Putinove spremnosti na primirje u Ukrajini?
MOSKVA - Petina Ukrajine za mir u istočnoj Europi, stoji u ponudi ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon više od dvije godine rata.
Krovinović napadnut u Zagrebu
NAPAD
Krovinović napadnut u Zagrebu
ZAGREB - Vezni igrač Hajduka Filip Krovinović sinoć je napadnut u Zagrebu nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk, a klub se oglasio priopćenjem za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE