GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povjerenstvo s ukupno 13.000 kuna kaznilo Dragana Kovačevića

Povjerenstvo s ukupno 13.000 kuna kaznilo Dragana Kovačevića
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2021 / 14:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja - CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Inače, bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna (plativo u deset rata) kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu "Ličanka - proizvodnja pića" iz Donjeg Pazarišta i prokuriste u trgovačkom društvu "Pivovara Ličanka" iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna (plativo u dvije rate) kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podatci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podatcima u zemljišnim knjigama vezano uz parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Pleter-usluge Marijan Mareković kažnjen je sa četiri tisuće kuna (plativo u četiri rate) zbog desetak manjih nepravilnosti vezanih uz nekretnine te pogrešne podatke vezane uz svoje prihode te prihode i mirovinu supruge u izvješćima o imovinskom stanju.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg saborskog zastupnika Milana Kujundžića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezanoj uz prihode (dohodak od plaće i honorar koji mu je isplatila Opća bolnica Virovitica), nekretnine u njegovom vlasništvu kao i vlasništvu njegove supruge te u poslovnim udjelima i dionicama (nije prijavio dionice HT-a).

Tagovi: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Janaf, Dragan Kovačević
PROČITAJ I OVO
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
DONACIJE
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
WASHINGTON - Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 milijuna dolara donacija.
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
ŽALBA
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
WASHINGTON - Donald Trump rekao je da će se žaliti na presudu zbog koje je postao prvi američki predsjednik osuđen za zločin, iako će morati čekati izricanje presude 11. srpnja kako bi poduzeo taj korak.
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
OPASNO
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden odobrio je Ukrajini korištenje američkog oružja za ciljeve unutar Rusije, odakle se napada ukrajinski grad Harkiv, nakon što je to Kijev proteklih tjedana tražio od Washingtona, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken.
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
NESREĆA
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
HVAR - Danas je manji avion na Hvaru promašio sportsku pistu u Starogradskom polju i navodno naletio na dvije biciklistice.
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je obilježavanju Dana Zagreba. Nakon svečanosti, Milanović je stao pred novinare.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE