GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila

Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.03.2024 / 07:34
Autor: SEEbiz
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.

“Neprijatelj je napao kritičnu infrastrukturu u regiji. Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi i vitalna mjesta za stanovništvo”, napisao je na Telegramu guverner regije Dnipropetrovsk Serhij Lisak.

Lisak nije detaljnije pojasnio o kakvom je napadu bila riječ, no komentatori na Telegramu su izvijestili o korištenim projektilima i eksplozijama u tom području. Također, navodno je došlo i do prekida opskrbe strujom i vodom.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća s tog područja.

O ruskim krstarećim raketama u ukrajinskom zračnom prostoru i eksplozijama u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti te gradu Dnjipru iizvijestila je medijska kuća Suspilne, dodajući da nije poznato jesu li projektili pogodili neke mete.

Ruske snage su posljednjih tjedana izvele opsežne napade na objekte energetske infrastrukture, uključujući masovni napad 22. ožujka koji je Kijev opisao kao najveći takav napad otkako su moskovske snage izvršile invaziju u veljači 2022. godine, podsjeća Reuters.

Operativno zapovjedništvo poljskih oružanih snaga priopćilo je da su poljski i saveznički zrakoplovi aktivirani rano u petak nakon što je Rusija pokrenula raketne napade na Ukrajinu.

“Poljski i saveznički zrakoplovi lete u poljskom zračnom prostoru, što može rezultirati povećanom razinom buke, posebno u jugoistočnom dijelu zemlje”, objavilo je zapovjedništvo na društvenoj platformi X.

Jugoistočni dio Poljske graniči s Ukrajinom, napominje Reuters.

Tagovi: poljska, ukrajina, avioni, rusija
PROČITAJ I OVO
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
NAPADI
Rusija napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije
MOSKVA - Rusija je napala ukrajinska energetska postrojenja u tri regije, oštetivši opremu i ranivši najmanje jednog radnika, rekao je ukrajinski ministar energetike German Galuščenko.
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
POMOĆ
Amerikanci će Ukrajincima poslati rakete Patriot, ali ne i cijeli sustav
WASHINGTON - Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država (Pentagon) najavilo je da će ubrzati isporuku raketa za protuzračnu obranu Patriot i topničkog streljiva Ukrajini.
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
TORNADO
Deseci tornada pogodili središnji dio SAD-a
WASHINGTON - Deseci tornada pogodili su središnji dio Sjedinjenih Država, uzrokujući značajnu štetu i ozlijedivši najmanje tri osobe prema vlastima, piše AFP.
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE