GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca

Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2024 / 19:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca, piše Večernji list.

Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet, čime bi se podcrtala podjela manjina na Srbe i "ostale", javlja Večernji.

Nakon sastanka s predstavnicima Domovinskog pokreta, član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić istaknuo je u utorak kako vjeruje da će tijekom sutrašnjeg dana u potpunosti postići suglasje oko svih odrednica koje su temelj za funkcioniranje nove parlamentarne većine i buduće Vlade.

"Kao što smo prošli tjedan najavili, sastali smo se ponovno i približili smo stajališta po brojnim pitanjima. Kao što smo najavili da ćemo imati obrise nove parlamentarne većine koju će predvoditi HDZ kao izborni pobjednik treći puta za redom, mislim da ćemo to i ostvariti i ovaj tjedan", poručio je Milić.

Na sutrašnjem sastanku s DP-om nastavit će razgovore o strukturi buduće Vlade, kao i vezano uz neka određena programska pitanja, najavio je.

"Postoji puno točaka oko kojih imamo podudarna razmišljanja, oko nekih možda i ne, ali vjerujem da ćemo tijekom sutrašnjeg dana postići suglasje u potpunosti oko svih odrednica koje su temelj za funkcioniranje nove parlamentarne većine i buduće Vlade", dodao je.

Odbacio je informacije da su im liberalni partneri koji su s HDZ-om išli na izbore, HSLS i HNS, uvjetovali podršku time da DP-u ne smiju dati resore kulture i medija te obrazovanja.

"Nismo razgovarali ni o kakvim resorima s partnerima koji su uz HDZ. Tek smo sad u fazi dogovora s DP-om oko pojedinih resora i strukture Vlade, a ono što je važno je da će partneri koji su do sada podržavali HDZ podržavati i dalje jer vjeruju u politiku koju vodi Plenković", kazao je.

Tagovi: plenković, pupovac, penava, jankovics, bilek, radin
PROČITAJ I OVO
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE