GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković u Škabrnju stigao sa Šimpragom, mještani i branitelji okrenuli im leđa

Plenković u Škabrnju stigao sa Šimpragom, mještani i branitelji okrenuli im leđa
POLAGANJE VIJENACA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2022 / 20:15
Autor: SEEbiz
ŠKABRNJA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Škabrnji. Prilikom polaganja vijenaca mještani i branitelji okrenuli su mu leđa zbog dolaska Anje Šimprage, potpredsjednice Vlade iz redova SDSS-a.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je posjetio Škabrnju, u prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nakon polaganja vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen-obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen-obilježja masovne grobnice dogodio se incident u kojem su mještani i branitelji okrenuli leđa Vladinu izaslanstvu, prosvjedujući tako zbog dolaska Anje Šimprage, potpredsjednice Vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke, piše Dnevnik.hr.

Plenković je rekao da je čuo i vidio reakciju mještana. "Ovo nije prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja u svojstvu članova hrvatske Vlade. Potpredsjednica Vlade ovdje je da bi odala počast i poslala poruku mira i pomirenja.

Ona je došla u dobroj vjeri da se pokloni žrtvama i pokaže pijetet. Ja razumijem teške traume obitelji onih koji su stradali, ali isto tako mi se moramo kretati kao društvo prema međusobnom povjerenju i pomirbi i dolazak potpredsjednice Šimprage nije ništa što bi odudaralo od te ideje. To je jedini put prema naprijed, suživot i pomirba", rekao je Plenković.

"Nema dogovora", odgovorio je na pitanje je li možda bio plan da se izbjegne susret s predsjednikom Zoranom Milanovićem, koji je danas u Vukovaru, dok će Plenković biti u petak. "Mi smo organizirali svoje obveze najbolje što smo mogli. U Vukovaru su ministri Medved i Banožić", rekao je kratko.

Anja Šimpraga kazala je kako je došla iskreno i čista srca i nada se da će biti zajedno sa svima i otići na misu i pokloniti se. "Nije jednostavno, no ja sam došla čista srca i znam da sam na pravom putu i nadam se da će doći jednom vrijeme da se izmirimo i nastavimo dalje i da živimo život, a ne suživot", komentirala je negodovanje domaćina na njezin dolazak u Škabrnju.

Novinarka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić u Škabrnji je potražila odgovore od mještana o tome zašto je došlo do takve reakcije.

Jedna od onih koja je okrenula leđa predstavnicima Vlade bila je gospođa Rada Ivković, supruga prvoga poginulog branitelja iz Škabrnje. "Ovo nije incident, bilo je spontano, mislim da nije ni vrijeme. Ovih dana Škabrnja je puna tuge i boli, ima dana, mogla se pokloniti 365 dana, danas nikako."

Tagovi: Škabrnja, andrej Plenković, Anja Šimpraga
PROČITAJ I OVO
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE