GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Činit ćemo sve da podupremo normalizaciju odnosa Srbije i Kosova

Plenković: Činit ćemo sve da podupremo normalizaciju odnosa Srbije i Kosova
KOSOVO-HRVATSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2021 / 14:52
Autor: SEEbiz / H
PRIŠTINA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u službenom posjetu Republici Kosovo.

Po dolasku u Prištinu Plenković se sastao s predsjednikom Vlade Kosova Albinom Kurtijem. Nakon ceremonije svečanog dočeka, dvojica premijera održala su tête-à-tête razgovor, nakon kojega su se sastala i izaslanstva.

“Što se tiče europske perspektive Srbije, ona je jednaka kao i svih zemalja u Europi. On je u ovom trenu nekoliko koraka ispred Kosova, s obzirom da ono nije priznato od 5 zemalja članica EU”, rekao je premijer Plenković u svom obraćanju, javlja N1

Odgovorio je i na pitanje dijeli li stav EU da se svi dogovori postignuti između Kosova u Srbije u Bruxellesu i Washingtonu moraju poštovati:

“Ono što je stav Hrvatske je da podržavamo stabilnost, da smo za deeskalaciju svih napetosti kojima smo svjedočili proteklih tjedana, da je prije svega na Srbiji i Kosovu da pronađu optimalan način nastavka dijaloga i poštovanja ili postojećih dogovora ili postizanja novih dogovora koji će ići u tom smjeru da odnosi budu bolji. Hrvatska je zainteresirana da razvija odnose i s Kosovom, a isto tako i da što više normaizira odnose sa Srbijom. Mislimo da je to dobro da stabiliziranje odnosa u cijeloj jugoistočnoj Europi. S naše strane, činit ćemo sve da podupremo odnose normalizacije između Kosova i Srbije”, rekao je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s predsjednicom Republike Kosova Vjosom Osmani-Sadriu, koja jee tom prigodom premijeru Plenkoviću i ravnatelju Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručila predsjedničku medalju “Svete Terezije”.

Premijer će poslijepodne posjetiti Janjevo gdje će se susresti s predstavnicima hrvatske manjine, a obići će i crkvu sv. Nikole u društvu župnika župe sv. Nikole don Mateja Palića te predsjednika Udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića.

Službeni posjet Kosovu premijer Plenković završit će posjetom KFOR City bazi, u 17.15 sati, te susretom s pripadnicima Hrvatskog kontingenta u 17.45 sat

Tagovi: Andrej Plenković, Albin Kurti, Kosovo, Josip Samardžić, KFOR
PROČITAJ I OVO
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE