GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2024 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.

“DP je obećavao da nikada neće ići s HDZ-om. Danas pregovaraju s njima. Jedni druge su nazivali teroristima, slali ih u umobolnicu, a danas s njima pregovaraju”, istaknuo je Petrov na konferenciji za novinare, dan nakon što su objavljene najave iz HDZ-a da bi se u utorak mogli znati obrisi nove parlamentarne većine u kojoj bi bili HDZ i DP.

Petrov ipak ne misli da je njegov poziv u ovom trenutku uzaludan te je podsjetio DP-ovce na obećanja: Da neće s HDZ-om, da im se ne sviđa ovakav sistem u kojem manjine formiraju vladu, da je država premrežena korupcijom, da se treba povećati mirovine i dati dječji doplatak…

“Ljudi su im dali povjerenje u tolikom broju mandata da mogu zaustaviti korupciju, da mogu poslati HDZ u oporbu i da mogu raditi u interesu građana. Građani trebaju znati da je DP taj koji danas bira između fotelja i naroda. Mi ih pozivamo da rade u interesu građana”, istaknuo je Petrov.

Objasnio je da bi DP, skupa s ostalim strankama, imao sasvim dovoljno glasova da provede kvalitetne i korisne zakone, te da bi se nakon toga raspisali ponovljeni parlamentarni izbori.

“Pa ako su im toliki problem manjine, neka se odazovu našem pozivu i neka se pokrene referendum. Neka građani odluče smiju li npr. predstavnici manjina ovako beskrupulozno trgovati o formiranju vlade ili ne smiju. Neka građani to odluče. Zašto onda, mimo građana koji su im dali povjerenje, oni idu trgovati za HDZ, a rekli su da neće. Mi samo želimo stvari izvesti na čistac i želimo im dati priliku da ostanu vjerni svojim obećanjima”, poručio je Petrov.

Najsnažnijom antikorupcijskom politikom smatra slanje HDZ-a u oporbu, u trenutku kada je “uhićen zamjenik ministrice Nine Koržinek Obuljen i kada se se uvidjelo da se svaki drugi euro trošio nenamjenski, kriminalno, iz Fonda solidarnosti”.

Ponovno je istaknuo da bi formiranje antikorupcijske većine u Saboru bila prilika da se zaustavi “instaliranje Ivana Turudića na mjesto glavnog državnog odvjetnika i daljnja kontrola DORH-a”.

Petrov je održao konferenciju ispred zgrade Porezne uprave u Novom Zagrebu jer je predstavio novi alat u borbi protiv korupcije koji predlaže Most. Riječ je o osnivanju posebnog centraliziranog odjela koji bi istraživao porijeklo imovine javnih dužnosnika i direktora državnih tvrtki koji imaju imovinu nerazmjernu svojim prihodima.

Pritom je podsjetio da je Hrvatska jedina zemlja iz EU koja se našla na listi Međunarodne agencije za borbu protiv pranja novca, i to zajedno s Kamerunom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i

Tagovi: PETROV, MOST, HDZ, DOMOVINSKI POKRET
PROČITAJ I OVO
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE