GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paus: IDS neće koalirati s HDZ-om

Paus: IDS neće koalirati s HDZ-om
UVJERAVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2024 / 14:56
Autor: SEEbiz

PULA - Predsjednik IDS-a Dalibor Paus u nedjelju je u Puli odgovorio na prozivke iz platforme Možemo! da se nisu izjasnili jesu li ili ne spremni na koaliciju s HDZ-om rekavši da IDS neće koalirati s HDZ-om niti sastavljati desnu vladu.

Dodao je i da je upravo IDS nebrojeno puta izjavio da u povijesti hrvatskog višestranačja nikad bez IDS-a nije bilo lijeve Vlade, i nikad s IDS-om nije bilo desne Vlade, a “tako će biti i nakon ovih izbora”.

“IDS neće koalirati s HDZ-om niti sastavljati desnu Vladu. To smo dokazali u ove 34 godine. S druge strane, stranka Možemo! odnosno pazinska gradonačelnica Suzana Jašić izjavila je da neće koalirati s IDS-om, odnosno, drugim riječima, da neće podržati lijevu Vladu”, ustvrdio je Paus.

Pozvao je stoga platformu Možemo! da jasno kaže hoće li podržati lijevu vladu u kojoj je IDS.

“Kada ne možete potkrijepiti vlastitu vjerodostojnost rezultatima i politikama, pokušavate omalovažiti druge. Poručujem im da građani prepoznaju populističke i besadržajne stranke te da je taj nedostatak podrške građana stranci Možemo! pravi uzrok ovakvih napada”, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Iz platforme Možemo ranije u nedjelju su u Puli pozvali predsjednika IDS-a da se prije izbora javno izjasni hoće li ili ne IDS sa svojim zastupnicima poduprijeti Vladu Andreja Plenkovića, ako osvoji većinu jer je to “prevažno pitanje” u kampanji, ne samo prema biračima, nego i prema cjelokupnoj hrvatskoj javnosti” te da ako postoje šanse za to, neka javno obznani pod kojim uvjetima to čini, je li to mjesto u Ministarstvu turizma ili u nekom drugom ministarstvu.

Tagovi: paus, ids, možemo!
PROČITAJ I OVO
Fico otpušten iz bolnice u Banskoj Bystrici
OPORAVAK
Fico otpušten iz bolnice u Banskoj Bystrici
BRATISLAVA - Slovački premijer Robert Fico, koji je prije 15 dana ranjen iz vatrenog oružja, otpušten je iz bolnice u Banskoj Bystrici gdje je bio hospitaliziran nakon napada i nastavit će oporavak u svom domu u Bratislavi, javili su slovački mediji.
Rusi napali Harkiv, najmanje troje mrtvih
NAPAD
Rusi napali Harkiv, najmanje troje mrtvih
HARKIV - U ruskom granatiranju stambene zgrade u Harkivu jedna je osoba ubijena, a 13 je ranjeno, naveli su lokalni dužnosnici rano u petak, a prenosi Reuters.
Trump proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata u slučaju Stormy Daniels
PRESUDA
Trump proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata u slučaju Stormy Daniels
WASHINGTON - Bivši američki predsjednik Donald Trump proglašen je u četvrtak krivim za krivotvorenje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za ušutkavanje porno zvijezde Stormy Daniels uoči izbora 2016.
Izrael osudio odluku Slovenije da prizna palestinsku državu
REAKCIJE
Izrael osudio odluku Slovenije da prizna palestinsku državu
TEL AVIV - Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je odluku Slovenije donesenu u četvrtak da prizna neovisnu palestinsku državu.
Slovenija priznala Palestinu
PRIZNANJE
Slovenija priznala Palestinu
LJUBLJANA - Slovenska vlada objavila je da se pridružuje nevelikom broju europskih država koje priznaju palestinsku državnost.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE