GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo je šef ureda potpredsjednice Vlade koji je pijan autom udario dijete pa htio pobjeći

Ovo je šef ureda potpredsjednice Vlade koji je pijan autom udario dijete pa htio pobjeći
SKICA ZA PORTRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nakon provedenoga kriminalističkoga istraživanja Dalibor Šemper (46), predstojnik Ureda potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske, u subotu oko 20 sati predan je pritvorskom nadzorniku u Gospiću, uz kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće te nepružanja pomoći.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, na čijem je čelu ureda Šimpraga, ranije je rekla kako će pokrenuti njegovo razrješenje.

"Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu obitelj kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka", rekla je Šimpraga.

Prije stupnja na dužnost u uredu potpredsjednika Vlade 2020. Šemper je bio savjetnik Koordinacije za upravljanje državnom imovinom te savjetnik za informacijsku sigurnost u Glavnom tajništvu Vlade Republike Hrvatske. Prije toga bio tajnik ravnatelja Ureda Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje.

Šemper je u politiku ušao 2009. s mjesta savjetnika na Visokom prekršajnom sudu, postavši tajnik predstojnika Ureda Koordinacije za unutarnju politiku.

Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici u Gospiću, Šemper bi u nedjelju ujutro trebao biti ispitan na tamošnjem Općinskom državnom odvjetništvu.

Policija je u subotu izvijestila da je uhitila vozača koji je u petak pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško ozlijedio dijete, a potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je uhićeni vozač predstojnik njezina ureda.

Uhićeni 45-godišnjak u petak je u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod utjecajem alkohola, sletio automobilom s kolnika i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru uz desni rub izvan kolnika.

Dijete je teško ozlijeđeno, a vozač je "htio napustiti mjesto događaja bez da ozlijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti", objavila je policija.

Tagovi: Dalibor Šemper, Anja Šimpraga, SDSS
PROČITAJ I OVO
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE