GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi detalji o žrtvama masakra: Otkriveno zašto je Kosta K. premešten u drugo odeljenje

Novi detalji o žrtvama masakra: Otkriveno zašto je Kosta K. premešten u drugo odeljenje
MASAKR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2023 / 10:16
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd, rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" da će nastava u svim školama početi minutom ćutanja, a da će OŠ Vladislav Ribnikar krenuti sa radom tek u ponedeljak.

On je naveo da je dečak koji je izvršio zločin pohađao i muzičku školu, kao i da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola, nije bilo vršnjačkog nasilja.

„Ova dva dana nastava se neće odvijati u toj osnovnoj školi. Za učenike mlađih razreda, ukoliko roditelji nemaju gde da ostave decu, nego su deca inače u produženom boravku, škola će biti otvorena u fizički izdvojenom delu, u delu gde neće biti mogućnosti da učenici dođu do mesta gde je izvršen zločin. Roditelji su rekli da neće dovoditi decu, ali je bez obzira na to dogovoreno da u školi budu prisutni dežurni učitelji i dežurni nastavnici u školi“, naveo je Filipović.

On je rekao da se sa decom treba razgovarati, kao i da je za sutra zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, kako bi se napravio plan aktivnosti za prijem dece u ponedeljak u OŠ Vladislav Ribnikar. Sastanku će prisustvovati i dva psihijatra, psiholog, predstavnici UNICEF-a.

„Imamo još tri škole gde treba da pružimo podršku, jer je učenica koja je nastradala takođe i učenica Baletske škole ‘Lujo Davičo’, jedan đak koji je nastradao je i učenik Muzičke škole ‘Josip Slovenski’, a učenik koji je izvršio ovo krivično delo je učenik Muzičke škole ‘Stanković'“, naveo je Filipović.

„Tamo je bio izuzetan, izuzetno talentovan učenik“, dodao je Filipović govoreći o učeniku koji je počinio masakr.

On je izjavio da je razgovarao i sa direktorima tih škola i da je za decu koja ih pohađaju potrebno napraviti plan aktivnosti.

„U tim školama nastava se odvija redovne za sve one učenike koji se osećaju da mogu da dođu i prisustvuju nastavi. Bolje je da deca dođu u školu, da sa njima razgovaraju razredni starešina, stručnjaci…, nego da kući ostanu sami“, rekao je Filipović.

Fotografija: Nova.rs

Tagovi: masakr u školi Vladislav Ribnikar, Dragan Filipović, Školski odbor Beograd, Aleksandar Vučić, masakr u Beogradu, Vračar
PROČITAJ I OVO
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TRAGEDIJA
Nema preživjelih u padu helikoptera s iranskim predsjednikom
TEHERAN - Iranske agencije javljaju kako je pronađeno mjesto pada helikoptera te da nema preživjelih, prenosi CNN.
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
SMIRIVANJE
Ajatolah Hamnei nakon nesreće: Iranski narod ne treba biti zabrinut
TEHERAN - Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei pozvao je Irance da ne brinu za zemlju dok se nastavlja potraga za helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi, a doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE