GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova imena u Vladi Šimpraga, Filipović i Piletić

Nova imena u Vladi Šimpraga, Filipović i Piletić
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2022 / 19:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga trebala bi postati novom potpredsjednicom Vlade, neslužbeno doznaje Hina u utorak iz SDSS-a, a iz krugova HDZ-a potvrđuju da će kao novi ministri u Vladu doći Davor Filipović i Marin Piletić.

Pojedini su mediji prethodno špekulirali da će za potpredsjednicu u Vladi premijer Andrej Plenković predložiti profesoricu Snježanu Vasiljević, no u SDSS-a kažu kako će premijer predložiti njihovu saborsku zastupnicu, ističući da je riječ o mladoj, ali politički iskusnoj osobi koja ima političku podršku, kao i podršku zajednice.

Šimpraga je u Sabor ušla na listi SDSS-a kao zamjena za Borisa Miloševića, kojega bi sada trebala zamijeniti u Banskim dvorima, nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv njega.

Prošla je lokalne i nacionalne izbore, a u stranci kažu da je sklona suradnji, pomirljiva, posvećena razvoju nerazvijenih krajeva i pravima nacionalnih manjina.

Magistrica je agronomije, a javnost je posebno zapazila njezin govor u Saboru u kojem je opisala kako je kao dijete, prognanik, "s one strane", proživjela akciju "Oluja", pri čemu je poručila kako ima samo jednu želju, da gradimo društvo slobode i zajedničku budućnost.

Iz HDZ-a novi ministri Filipović i Piletić

Iz HDZ-a se neslužbeno doznaje da će Plenković za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja predložiti Davora Filipovića, izvanrednog profesora na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu na Katedri za organizaciju i menadžment.

Filipović je HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, a bio je i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, član je Nadzornog odbora Ine i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma.

Aktualni ministar Tomislav Ćorić, prema pisanju medija, odlazi u HNB.

Za novog će ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike premijer predložiti stranačkog kolegu, profesora hrvatskog jezika i književnosti te povijesti, Marina Piletića.

I on je, kao i Šimpraga, saborski zastupnik, a uz to je i gradonačelnik Novske - prvi put je izabran na izborima 2017. godine, da bi mandat potvrdio i na izborima 2021. godine.

Aktualni ministar Josip Aladrović također je pod istragom Uskoka.

Iz Vlade su već ranije najavili da će Plenković imena novih ministara, koje bi Sabor trebao potvrditi u petak, predstaviti sutra nakon sastanka stranaka vladajuće većine, koji počinje u 14 sati u Banskim dvorima.

Tagovi: Anja Šimpraga, Davor Filipović, Marin Piletić
PROČITAJ I OVO
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
POTRAGA
O sudbini iranskog predsjednika nakon pada helikoptera još se ništa ne zna
TEHERAN - Večeras je na sjeverozapadu Irana još uvijek u tijeku intenzivna potraga za helikopterom u kojem se nalazi predsjednik Ebrahim Raisi, javljaju tamošnji mediji i dužnosnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
PREKINUO ŠUTNJU
Banožić: Izneseno je puno toga što nije istinito
ZAGREB - "Ja želim upravo da struka kaže svoje i tako da fizika objasni kretanje vozila. Ne samo kretanje vozila, brzinu vozila, ali isto tako i trenutak, odnosno sam kut sudara."
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE