GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

London i Pariz bez dogovora o ribolovu

London i Pariz bez dogovora o ribolovu
BEZ DOGOVORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2021 / 19:19
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Između Londona i Pariza i dalje postoje velike razlike kad je riječ o ribolovu, ocijenio je u četvrtak francuski državni tajnik za europske poslove Clément Beaune nakon sastanka u Parizu s britanskim kolegom zaduženim za brexit Davidom Frostom.

"Ovaj razgovor omogućio je nastavak dijaloga", ali "još ima puno posla i razlike u stajalištima su velike", rekao je Beaune.

"Mi tražimo provedbu dogovora, to nisu novi zahtjevi kad je riječ o dogovorenom", rekao je na konferenciji za novinare putem telefona.

"Otvorene su i moguće sve opcije", rekao je, odgovarajući na pitanje o francuskim prijetnjama sankcijama, koje su trebale biti uvedene u ponedjeljak u ponoć, ali je vlada od toga odustala.

Beaune je ocijenio da je Frostov dolazak u Pariz "pozitivan znak".

"Dok god dijalog bude moguć... dat ćemo mu priliku, bez naivnosti, s europskim jedinstvom, uvijek u koordinaciji s našim partnerima, ali zahtijevajući rezultat koji ćemo procijeniti u narednim danima", dodao je.

U pitanju su dozvole za ribolov nakon brexita.

"Imamo problem s britanskom metodologijom izdavanja dozvola, zbog određenog broja kriterija koji su dodatni zahtjevi u odnosu na sklopljeni sporazum i koji su za nas velika poteškoća", objasnio je.

"Dvije strane iznijele su svoja stajališta i ono što ih zabrinjava", rekao je glasnogovornik britanske vlade, dodajući da će se Frost u petak u Bruxellesu sastati s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem, te da će se pregovori s Francuskom nastaviti početkom idućeg tjedna.

Tagovi: ribolov, Francuska, Velika Britanija, Brexit, David Frost
PROČITAJ I OVO
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
DONACIJE
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
WASHINGTON - Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 milijuna dolara donacija.
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
ŽALBA
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
WASHINGTON - Donald Trump rekao je da će se žaliti na presudu zbog koje je postao prvi američki predsjednik osuđen za zločin, iako će morati čekati izricanje presude 11. srpnja kako bi poduzeo taj korak.
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
OPASNO
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden odobrio je Ukrajini korištenje američkog oružja za ciljeve unutar Rusije, odakle se napada ukrajinski grad Harkiv, nakon što je to Kijev proteklih tjedana tražio od Washingtona, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken.
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
NESREĆA
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
HVAR - Danas je manji avion na Hvaru promašio sportsku pistu u Starogradskom polju i navodno naletio na dvije biciklistice.
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je obilježavanju Dana Zagreba. Nakon svečanosti, Milanović je stao pred novinare.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE