GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kolar: Napravio bih eksperiment s protugradnom obranom

Kolar: Napravio bih eksperiment s protugradnom obranom
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2022 / 07:45
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, gostovao je u Dnevniku N1.

Govorio je o šteti koju je prouzročilo nevrijeme s tučom.

“Vlada će donijeti odluku i pripremiti posebni program za Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju koje su stradale u ovom nezapamćenom nevremenu. Procjena je da bi se kompletan proces proveo i da bi ljudi dobili svoju naknadu – u dva mjeseca. Ovdje se radi o nečem drugom, imate trajne nasade i neke ćete morati baciti van i staviti druge. Imate i nasada čiji urod neće biti potpun dvije ili tri godine. Imamo više problema i rješavat ćemo jedan po jedan”, rekao je.

Kako to da u Sloveniji gotovo svi imaju zaštite mreže nad nasadima?

“To je prije svega pitanje edukacije, kampanje i informiranosti. U Sloveniji kada su odustali od branjenja od tuče raketama, onda su napravili nacionalne kampanje gdje su motivirali proizvođače da se jave na natječaj. To postoji u Hrvatskoj, a i mi ga u Krapinsko-zagorskoj županiji imamo. Jesu li mreže dovoljne? Nisu. Nakon 10-ak godina u kojima su se poljoprivrednici navikli da im se nasade štiti od tuče raketama, toga sada nema. Potrebno je napraviti kampanju i osigurati što veći mogući iznos”, veli

Kaže i kako protugradnu obranu još ne treba otpisati:

“Meni je teško reći decidirano jedno ili drugo. Činjenica je da nevrijeme na kumrovečko i klanječko područje dolazi iz Slovenije i oni kada su razbijali raketama uspjeli su razbiti dio oblaka, mi smo razbili drugi. Sada kad Slovenci to ne rade nevrijeme dolazi k nama. Ja osobno da upravljam tim sustavom ja bih napravio jedan eksperiment pa bih rekao, recimo, Međimurje nećemo braniti, a Varaždin i Zagorje hoćemo pa ćemo nakon godinu dana vidjeti postoji li ili ne razlika. Mi to nismo napravili. Treba vjerovati u znanost, ali znamo da je znanost znala i pogriješiti”.

Tagovi: Željko Kolar, protugradna obrana
PROČITAJ I OVO
Izvor bliski HDZ-u: Plenković će ipak u Bruxelles
NESLUŽBENO
Izvor bliski HDZ-u: Plenković će ipak u Bruxelles
ZAGREB - Izvori bliski vrhu HDZ-a i Vlade zgroženi su što će u Vladi i dalje sjediti Marija Vučković, Radovan Fuchs, Vili Beroš i Gordan Grlić Radman i imaju objašnjenje za to.
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
U ZATVORU
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
ZAGREB - Prijateljica Josipe Pleslić ex Rimac, Anna Marija Radić privedena je jučer navečer u zatvor u Zagrebu, doznaje N1.
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
TRAGEDIJA
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
LONDON - Jedna je osoba poginula, a više od 30 je ozlijeđeno na letu iz Londona u Singapur koji su pogodile snažne turbulencije, javila je zrakoplovna kompanija, prenosi BBC.
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAHTJEVI
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAGREB - Domovinski pokret će na prvom koalicijskom sastanku s HDZ-om i ostalim partnerima tražiti da se napravi rebalans proračuna kako bi mogli u svojim ministarstvima početi uvoditi svoje mjere koje su obećavali prije izbora.
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
SKANDALI
Milei izazvao skandal u Madridu, Španjolska traži ispriku
MADRID - Španjolska traži javnu ispriku od argentinskog predsjednika Javiera Milea koji je suprugu španjolskog premijera Pedra Sáncheza nazvao "korumpiranom" tijekom posjeta Madridu u nedjelju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE