GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina proglasila pobjedu nad koronom

Kina proglasila pobjedu nad koronom
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2023 / 11:22
Autor: SEEbiz
PEKING - Kina je odlučno pobijedila u borbi protiv Covida-19, zaključili su danas članovi Stalnog komiteta Politbiroa Komunističke partije Kine, koji je pod kontrolom predsjednika te zemlje Xi Jinpinga. Pohvalili su se i da je stopa smrtnosti od covida-19 u Kini najniža u svijetu.

“Od studenog je naš odgovor na pandemiju prošao glatku tranziciju u relativno kratkom vremenskom razdoblju. Praksa je pokazala da je Uprava ispravno procijenila tijek pandemije i donijela ispravne odluke i strateške prilagodbe", stoji u priopćenju Uprave. Pritom su se članovi pohvalili da je Kina uspješnim prevladavanjem pandemije napravila čudo u povijesti čovječanstva.

Prema njihovim riječima, više od 200 milijuna zaraženih već je potražilo liječničku pomoć u Kini, a gotovo 800.000 ozbiljnih slučajeva zaraze pravilno je liječeno, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

Ne postoji točna slika razaranja uzrokovana pandemijom u Kini. Nakon tri godine najstrožih svjetskih ograničenja prema politici nulte tolerancije, Peking je početkom prosinca prošle godine iznenada ukinuo većinu mjera.

Istog mjeseca Kina je promijenila metodologiju za određivanje broja umrlih od covida-19, tako da statistika sada uključuje samo one koji su umrli izravno od respiratornog zatajenja povezanog s covidom.

Nakon što je strategija nulte tolerancije ukinuta, vlasti su izvijestile o porastu infekcija, objavivši da su zabilježile oko 83.000 smrtnih slučajeva povezanih s Covidom-19 između prosinca i veljače. Mnogi zdravstveni stručnjaci upozoravaju da je broj umrlih u zemlji značajno veći.

Tagovi: koronavirus u NR Kini, covid-19
PROČITAJ I OVO
Ante Šušnjar DP-ov je kandidat za ministra gospodarstva
NESLUŽBENO
Ante Šušnjar DP-ov je kandidat za ministra gospodarstva
ZAGREB - Ministar gospodarstva iz kvote Domovinskog pokreta (DP) trebao bi biti odvjetnik Ante Šušnjar, doznaje Dnevnik.hr.
Plenković otkrio imena tri potpredsjednika Sabora
OTKRIĆA
Plenković otkrio imena tri potpredsjednika Sabora
VELIKO TRGOVIŠĆE - Tehnički premijer Andrej Plenković i dalje ne želi otkriti sastav svoje buduće vlade. Ipak, obraćajući se medijima danas u Velikom Trgovišću, otkrio je dio detalja pregovora s budućim koalicijskim partnerima
Puljak prepušta mandat Viktoriji Knežević
MANDAT
Puljak prepušta mandat Viktoriji Knežević
SPLIT - Predsjednik Centra, gradonačelnik Splita Ivica Puljak saborski mandat stavit će u mirovanje, a umjesto njega u Sabor će ući predstavnica stranke Viktorija Knežević.
Dabro: U provedbi mjera očekujemo i podršku oporbe
OČEKIVANJA
Dabro: U provedbi mjera očekujemo i podršku oporbe
ZAGREB - Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro komentirao je kako napreduju pregovori s HDZ-om.
Anušić: Kadrovska križaljka je gotova
OTKRIĆA
Anušić: Kadrovska križaljka je gotova
ZAGREB - HDZ-ovac Ivan Anušić s novinarima je razgovarao o kadrovskoj križaljci i sastavljanju nove vlade. Kaže kako su HDZ i Domovinski pokret već dogovorili sve bitne stvari, ali o detaljima nije htio govoriti. To će, prema njegovim riječima, premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE