GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael sravnio sa zemljom čitavu četvrt na sjeveru Gaze

Izrael sravnio sa zemljom čitavu četvrt na sjeveru Gaze
CIVILNE METE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2023 / 13:39
Autor: SEEbiz
TEL AVIV - Izrael je u petak sravnio sa zemljom četvrt u sjevernom dijelu Gaze nakon što je obiteljima koje su još bile tamo dao polusatno upozorenje da pobjegnu, dok se očekuje skora izraelska kopnena invazija na Pojas Gaze.

U Zahri, gradu na sjeveru, stanovnici su rekli da je cijela četvrt od oko 25 višekatnica sravnjena sa zemljom. Primili su izraelske poruke upozorenja na svoje mobilne telefone u vrijeme doručka, nakon čega je deset minuta kasnije uslijedio mali udar bespilotne letjelice, a pola sata nakon početnog upozorenja, borbeni zrakoplovi F-16 srušili su zgrade u ogromnim eksplozijama i oblacima prašine.

"Sve o čemu sam ikada sanjao i mislio da sam postigao je nestalo. U tom stanu bio je moj san, moje uspomene s mojom djecom i suprugom, bio je miris sigurnosti i ljubavi", rekao je Ali, stanovnik okruga za Reuters telefonom, odbijajući dati svoje puno ime iz straha od odmazde.

Jeruzalemska pravoslavna patrijaršija, glavna palestinska kršćanska denominacija, priopćila je da su izraelske snage napale crkvu Svetog Porfirija u gradu Gazi, gdje su kršćani i muslimani protjerani iz svojih domova tražili utočište.

Video s mjesta događaja u crkvenom kompleksu prikazuje ranjenog dječaka kako ga noću iznose iz ruševina. Radnik civilne zaštite rekao je da su dvije osobe na gornjim katovima preživjele; oni na nižim katovima bili su ubijeni i još uvijek su bili u ruševinama.

Crkva je izgrađena između 1150. godine i 1160. godine i nazvana je po biskupu Gaze iz 5. stoljeća, Svetom Porfiriju koji je pružio utjehu generacijama Palestinaca u Gazi.

Nije bilo komentara iz Izraela, koji kaže da čini sve što može kako bi zaštitio civile.

Tagovi: pojas Gaze, Gaza, Izrael, Hamas
PROČITAJ I OVO
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
Potvrđena nova hrvatska vlada
OČEKIVANO
Potvrđena nova hrvatska vlada
ZAGREB - Andrej Plenković i njegovi ministri redom su prisegnuli u Saboru, a svima im je čestitao stranački kolega Jandroković i zastupnici su svaku prisegu ispratili pljeskom.
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih
TUNEL
Sudarila se dva vlaka u podzemnom tunelu u Beogradu, ima ozlijeđenih

BEOGRAD - Putnički i teretni vlak sudarili su se u Beogradu oko 18.30, prenose srpski mediji.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE