GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta

Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 07:25
Autor: SEEbiz
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.

Fars je izvijestio da se eksplozija mogla čuti u blizini zračne luke u iranskom gradu Isfahanu, ali uzrok napada nje odmah bio poznat.

Iranski državni mediji i službenici negiraju da je došlo do raketnog napada. Tvrde da je protuzračna obrana oborila nekoliko dronova te da na tlu nema nikakve štete, pa tako ni na nuklearnim postrojenjima koja se nalaze u regiji Isfahan.

Službenik iranske državne agencije na X-u je izravno negirao raketni napad na Iran.

"Nije bilo zračnog napada s vanjskih granica na Isfahan ili druge dijelove zemlje", objavio je Hoseein Dalirian.

Rekao je da je Izrael "samo izveo neuspješan i ponižavajući pokušaj upravljanja dronovima, koji su oboreni."

Iranski državni mediji izvijestili su o incidentu na sičan način, rekavši da su sustavi protuzračne obrane aktivirani u nekoliko područja zemlje tijekom noći kako bi se gađali mogući ciljevi, ali nije bilo izvješća o izravnom udaru ili eksploziji. Dodaje se da su svi objekti, pa tako i nuklearni, sigurni.

Izrael je nakon golemog iranskog napada dronovima i raketama prošlog vikenda jasno dao do znanja da će odgovoriti - na neki način. Sad se čini da je taj odgovor stigao. No, ako je ovo doista početak i kraj izraelskog odgovora, onda se čini da je vrlo ograničen, navodi BBC u prvoj analizi.

Isfahan jutros izgleda normalno. Cijeli tjedan zapadni saveznici Izraela, posebice SAD i Britanija, molili su Netanyahuovu vladu da ne izvodi snažan odgovor na iranski raketni napad.

Iako je to bila dramatična eskalacija, to je samo po sebi bila odmazda za izraelski zračni napad bez presedana na iranski konzulat u Damasku 1. travnja u kojem je poginulo 13 ljudi, uključujući dva visoka generala. Kako će se ovo dalje razvijati, ovisit će o dvije stvari: hoće li to biti kraj izraelskog napada i hoće li Iran sada odlučiti uzvratiti napad.

Tagovi: izrael, iran, isfahan
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE