GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grmoja: Peruško oštetio Fortenovu u korist Vujnovca

Grmoja: Peruško oštetio Fortenovu u korist Vujnovca
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2024 / 12:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nikola Grmoja iz MOST-a u saboru je održao press-konferenciju o povezanosti Pavla Vujnovca i Fabrisa Peruška.

"Ja sam u posjedu sporazuma koji ćete dobiti na redakcijske mailove, Todorić želi osigurati da ne izgubi vrijedna zemljišta na Črnomercu i Trešnjevci, da Agrokor može u svakom trentuku otkupiti te tvrtke za jedan euro, a nakon 2013. za 200 tisuća eura i tako osigurati vlasništvo nad nekretninama...", najavio je Grmoja.

"Peruško je bio upoznat s činjenicom da su Stella Nekretnine i Ciglane Nekretnine zapravo Agrokorove tvrtke, kao i da Fortenova ima pravo prvokupa...", rekao je Grmoja na početku.

Zatim je opisao kako je PPD kupio od Zagrebačke banke potraživanje prema tvrtkama koje su bile vlasnice zemljišta na kojima se nalaze Konzumi na Črnomercu i Trešnjevci.

"Usprkos znatno većim ponudama, ja sam u posjedu te ponude, 43 milijuna eura, oni prihvaćaju ponudu PPD-a za iznos od 16 milijuna eura. Imate ponudu od 43 milijuna eura i to odbijaju. Kupuju se potraživanja od strane Pavle Vujnovca za 16 milijuna eura.

Što mu nedostaje? Nedostaje mu vlasništvo koje je kod mađarskih tvrtki koje Peruško može kupiti za 200 tisuća eura. Te tvrtke imaju u vlasništvu najvrednije nekretnine. Ali vlasništvo nad mađarskim tvrtkama preuzima Zdravko Mamić iz Osijeka, Vujnovčev partner. Umjesto da Fortenova koja ima pravo prvokupa to kupi.

Nakon što Peruško nije želio refinancirati dug ili otkupiit dug koji su te tvrtke imale prema ZABI nego je inzistirao da to učini Vujnovac, te otkupiti nekretnine za 200 tisuća eura, Vujnovac ima vlasništvo i potraživanja od 26 milijuna eura, Peruško sklapa nagodbu za isplatu tih potraživanja u iznosu od 26 milijuna eura, a prije je to odbio. Znači, kada Vujnovac preuzima ove tvrtke, Peruško sklapa nagodbu ...

Tagovi: GRMOJA, VUJNOVAC, PERUŠKO, TODORIĆ, FORTENOVA, AGROKOR, CIGLANA, ČRNOMEREC
PROČITAJ I OVO
Kolakušić: Namjeravam postati predsjednik i pozvati građane na referendum
PORUKE
Kolakušić: Namjeravam postati predsjednik i pozvati građane na referendum
ZAGREB - Mislav Kolakušić smatra da o televizijama ovisi hoće li postati predsjednik ili ne. Ako bude dovoljno debata, siguran je da će postati novi predsjednik.
Plenković o Milanoviću: Popularniji sam? Ništa čudno
PREMIJER
Plenković o Milanoviću: Popularniji sam? Ništa čudno
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon Predsjedništva HDZ-a.
Milanović reagirao na Dodikove izjave: Krivotvori istinu
REAKCIJE
Milanović reagirao na Dodikove izjave: Krivotvori istinu
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović "smatra neprihvatljivima i nadasve neistinitima tvrdnje čelnika srpskog naroda u BiH Milorada Dodika u Donjoj Gradini, na obilježavanju sjećanja na žrtve ustaškog logora Jasenovac".
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
STAVOVI
Radić: Najbitnije je da usuglasimo programski dio
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je nastavio pregovore s koalicijskim partnerom Domovinskim pokretom.
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
ODUŠEVLJENJE
Gvardiol ovim potezom oduševio Guardiolu
MANCHESTER - Trener Manchester Cityja Pep Guardiola od samog početka sezone nije skrivao oduševljenje našim Joškom Gvardiolom koji je 'eksplodirao' u samoj završnici sezone nakon što je zabio pet golova u zadnjih sedam utakmica za 'građane'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE