GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika

Grlić Radman: Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.09.2023 / 14:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u srijedu da predsjednik Zoran Milanović treba odblokirati rotaciju veleposlanika i demantirao tvrdnje da je predsjedniku poslan popis s prijedlozima samo na potpisivanje.

"Mi nismo poslali popis i da se samo potpiše, kao što je negdje to javno komunicirano. Prijedlozi su (tu) već tri godine, o njima se razgovaralo i što se tiče naših kolegica i kolega u ministarstvu vanjskih poslova, oni čekaju svoj trenutak, rotaciju", rekao je Grlić Radman novinarima nakon primanja azerbajdžanskog kolege Jejhuna Bajramova na Zrinjevcu.

Predsjednik i vlada, koji suodlučuju o imenovanju veleposlanika, međusobno se optužuju što su već duže vremena upražnjena neka veleposlanička mjesta, uključujući u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Vatikanu.

Predsjednikov suradnik Orsat Miljenić rekao je prije nekoliko dana za RTL Danas da "oni moraju shvatiti i prihvatiti da ne postoji pravilo prema kojem će oni servirati listu i onda će predsjednik ne gledajući, potpisati sve što su oni rekli i tražili".

Grlić Radman to poriče i ističe da je na predsjedniku da "odblokira tu rotaciju".

Na opasku da je predsjednik spreman razgovarati prema porukama koje dolaze s Pantovčaka, Grlić Radman je poručio da je upravo MVEP inzistirao na rješavanju tog pitanja, a da se Milanović bavi "sasvim drugim poslovima, a ne vanjskom politikom" i da, za razliku od njega, hrvatska vlada provodi proeuropsku i pro-NATO politiku.

"Pogledajte što je predsjednik u četiri godine napravio. Koja je njegova bilanca? Koja je njegova vanjska politika i koji su to diplomati?", rekao je Grlić Radman i ponovio da je "nečuven" model 50-50 u praksi demokratskih zemalja.

Tagovi: Gordan Glić Radman, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
ŽALBA
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
WASHINGTON - Donald Trump rekao je da će se žaliti na presudu zbog koje je postao prvi američki predsjednik osuđen za zločin, iako će morati čekati izricanje presude 11. srpnja kako bi poduzeo taj korak.
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
OPASNO
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden odobrio je Ukrajini korištenje američkog oružja za ciljeve unutar Rusije, odakle se napada ukrajinski grad Harkiv, nakon što je to Kijev proteklih tjedana tražio od Washingtona, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken.
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
NESREĆA
Mali avion na Hvaru promašio pistu i udario ljude
HVAR - Danas je manji avion na Hvaru promašio sportsku pistu u Starogradskom polju i navodno naletio na dvije biciklistice.
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković ide izričito protiv riječi ustava

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je obilježavanju Dana Zagreba. Nakon svečanosti, Milanović je stao pred novinare.

Fico otpušten iz bolnice u Banskoj Bystrici
OPORAVAK
Fico otpušten iz bolnice u Banskoj Bystrici
BRATISLAVA - Slovački premijer Robert Fico, koji je prije 15 dana ranjen iz vatrenog oružja, otpušten je iz bolnice u Banskoj Bystrici gdje je bio hospitaliziran nakon napada i nastavit će oporavak u svom domu u Bratislavi, javili su slovački mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE