GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubravi je dosta: Branit ćemo naš park svim dopuštenim sredstvima

Dubravi je dosta: Branit ćemo naš park svim dopuštenim sredstvima
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2022 / 14:14
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Inicijativa ''Dubravi je dosta'' pozvala je u subotu gradonačelnika Tomislava Tomaševića da krene rješavati probleme u gradskoj četvrti Donja Dubrava, među kojima je i sudbina dječjeg parka i nogometnog igrališta koji su među rijetkim preostalim zelenim površinama na istoku grada.

Inicijativa ''Dubravi je dosta'' upozorila je da je gradska vlast spremna odustati od zadnje zelene površine u mjesnom odboru ''30.svibnja 1990'' u kojem živi sedam tisuća stanovnika i gdje su odrasla četiri hrvatska olimpijca.

Radi se o dječjem parku i nogometnom igralištu koji su nekad pripadali mjesnom odboru, ali su sporne parcele privatizirane, odnosno vraćene su prethodnim vlasnicima, pojasnio je predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava Trpimir Majcan (HDZ).

''Vlasnici ne žele imati parcele koje ne mogu koristiti, možda se odluče na gradnju ili nešto drugo. Zato želimo da gradonačelnik dođe u Dubravu i razgovara s vlasnicima i pronađe rješenje kako ne bi izgubili park i igralište'', istaknuo je.

Majcan je poručio da spomenute zelene površine članovi inicijative spremni braniti i boriti se za njih svim zakonski dopuštenim sredstvima.

''Tomaševićivih 15 godina aktivizma bit će nula prema aktivizmu koja Dubrava priprema'', najavio je.

Aktualnom gradonačelniku zamjera što nije odgovorio na njihove učestale pozive i poslane upite, a ocijenio je da je to licemjerno jer je Tomaševć kao oporben gradski zastupnik u prethodnom mandatu Gradske skupštine "prozivao bivšu gradsku vlast zbog nerješavanja istog problema".

Jedno od rješenje koje Majcan predlaže je da Grad otkupi oba zemljišta.

''Ako je Gradu problem osigurati sredstva, Vijeće gradske četvrti je spremno pomoći i uložiti novac sa svojeg računa, pa makar ne imali za ostale komunalne aktivnosti'', kazao je predsjednik Vijeća.

U inicijativu ''Dubravi je dosta'' su, osim mjesnih organizacija oporbenih stranaka HDZ-a, Mosta, HSLS-a, Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i Bandić Milan 365, uključene i udruge umirovljenika, udruge branitelja, boćarski klubovi, udruga ''Ekologija grada'' te udruga ''U djeci je budućnost'' koja okuplja korisnike mjere roditelj -odgojitelj.

Inicijativa se također protivi prenamjeni prostora mjesnih odbora Trnava i Novi Retkovec u dječje vrtiće jer će mnoge udruge i umirovljenici ostati bez prostora u kojima održavaju svoje aktivnosti i druženja.

S druge strane, iz gradske uprave su, nakon predstavljanja izmjena mjere roditelj-odgojitelj, najavili prenamjenu prostora mjesnih odbora u dječje vrtiće kako bi se omogućio upis većeg broja djece.

''Nedopustivo je da se predlaže prenamjena za nešto više od 5 milijuna kuna, i to za najviše 40 djece, nepoštivajući zaključke mjesnih odbora Trnava i Novi Retkovec. Mi smo predložili zamjensku lokaciju na kojoj bi bio novi vrtić, s montažnom gradnjom, za stotinu polaznika'', istaknuo je Majcan.

Tagovi: Dubravi je dosta, donja dubrava, Trpimir Majcan, Tomislav Tomašević
PROČITAJ I OVO
Mali znak američke dobre volje prema Kubi
POTEZI
Mali znak američke dobre volje prema Kubi
HAVANA - Washington ublažava sankcije za kubanski privatni sektor: po prvi put kubanski poduzetnici mogu otvoriti bankovne račune u SAD-u i koristiti američke online usluge. Reakcije u SAD-u i na Kubi su raznolike.
Plenković: Imamo omjer gdje 19 naših sugrađana radi, a jedan ne radi
PREMIJER
Plenković: Imamo omjer gdje 19 naših sugrađana radi, a jedan ne radi
POŽEGA - "Komparativna praksa pokazuje da, kada se dosegne 80 posto razvitka EU-a što nam je cilj do kraja mandata, pada iseljavanje."
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
DONACIJE
Trump skupio rekordan iznos donacija 24 sata nakon presude
WASHINGTON - Kampanja republikanskog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prvih 24 sata nakon što je on proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata prikupila više od 50 milijuna dolara donacija.
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
ŽALBA
Trump će se žaliti na povijesnu presudu
WASHINGTON - Donald Trump rekao je da će se žaliti na presudu zbog koje je postao prvi američki predsjednik osuđen za zločin, iako će morati čekati izricanje presude 11. srpnja kako bi poduzeo taj korak.
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
OPASNO
Blinken: SAD je odobrio Kijevu da koristi američko oružje unutar Rusije
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden odobrio je Ukrajini korištenje američkog oružja za ciljeve unutar Rusije, odakle se napada ukrajinski grad Harkiv, nakon što je to Kijev proteklih tjedana tražio od Washingtona, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE