GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom

Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 21:37
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda.

Do odluke je došlo u vrijeme kada su brojni mladi i ljevičarski orijentirani birači, značajni dio korisničke baze TikToka, nezadovoljni time kako Biden upravlja ratom u Gazi, zbog čega su eskalirali prosvjedi na sveučilištima diljem zemlje.

"Fragmentirani medijski okoliš zahtijeva da se pojavimo i dođemo do birača tamo gdje oni jesu, uključujući internet. TikTok jedno je od brojnih mjesta na kojima želimo naš sadržaj predstaviti biračima", rekao je dužnosnik Bidenove kampanje koji je želio ostati anoniman.

Kampanja će koristiti "napredne sigurnosne mjere" za vrijeme korištenja aplikacije, rekao je dužnosnik. Vlada nije poslodavac osoblja Bidenove kampanje i oni se ne bave se pitanjima nacionalne sigurnosti, tako da im je dopušteno imati aplikaciju na svojim telefonima, rekli su ranije dužnosnici kampanje.

Profil Bidenove kampanje na TikToku, @bidenhq, objavio je gotovo 120 videa i ima više od 306.000 sljedbenika. Biden ondje redovito objavljuje video snimke, iako Bijela kuća kaže da TikTok izaziva "opravdanu zabrinutost za nacionalnu sigurnost."

TikTok se planira žaliti na zakon, a izvršni direktor tvrtke rekao je u srijedu da očekuje da će dobiti pravnu bitku i blokirati zakon.

Četverogodišnja bitka za TikTok velika je bojišnica na polju interneta i tehnologije između Washingtona i Pekinga.

Novi zakon daje ByteDanceu, matičnoj kompaniji TikToka, devet mjeseci da proda aplikaciju ili će biti zabranjena u SAD-u.

Tagovi: biden, tiktok, TRUMP
PROČITAJ I OVO
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE