GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Vjerujem da ćemo postići dogovor sa sindikatima

Beroš: Vjerujem da ćemo postići dogovor sa sindikatima
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2024 / 16:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u nedjelju kako je optimističan po pitanju potencijalnog štrajka liječnika.

"Vjerujem da će se postići dogovor. Riječ je o nikad viđenom povećanju plaća u državnom i javnom sektoru", kazao je.

Osvrnuo se i na ostale teme vezane uz zdravstvo:

“Implementirat ćemo kontrolni, automatski sustav nadziranja liste čekanja koji radimo u suradnji s FER-om. Ovo će biti dodatna pomoć i poluga onima koji upravljaju zdravstvenim ustanovama da kontroliramo sustav i uređujemo liste čekanja”, izjavio je ministar.

“Nama je cilj, kao što smo i zakonom definirali, definirati optimalno vrijeme čekanja za određene dijagnostičke pretrage. Prioritet su nam onkološki bolesnici. Uz redovna nastojanja smanjenja liste čekanja, uveli smo i dodatnu mogućnost tzv. onkološke uputnice, gdje svi djelatnici imaju mogućnost smanjiti liste čekanja što je više moguće za suspektne onkološke bolesnike”, dodao je.

A upitan na čemu temelji svoj optimizam po pitanju štrajka koji najavljuje liječnički sindikat, odgovorio je: “Svoj dosadašnji optimizam temeljim na osnovu razgovora s dionicima sustava”, a zatim dodao: “Novim uredbama povećavamo plaće svim djelatnicima u zdravstvenom sustavu, na principu socijalne osjetljivosti, tako da oni s najmanjim plaćama dobiju najveće povećanje.”

“Vjerujem da će se postići dogovor jer je doista riječ o nikad viđenom povećanju plaća u državnom i javnom sektoru. Ukupno preko milijardu i pol eura na godišnjoj razini se povećavaju plaće u javnim i državnim službama. Nikad viđeno”, istaknuo je.

Tagovi: beroš, plaće, sindikati
PROČITAJ I OVO
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
REAKCIJE
Bulj vrlo oštro odgovorio Mlinariću
ZAGREB - Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Novom danu je gostovao kod naše Sandre Križanec i tom prilikom odgovorio na napade i prozivke iz oporbe. Naime, oporba ga kritizira i naziva nevjerodostojnim jer je u kampanji govorio da neće ići s HDZ-om.
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
PORUKE
Mlinarić: Što sam trebao govoriti u kampanji? Da hoću s SDP-om ili HDZ-om?
ZAGREB - “Ako ne poštujete 5.8., 18.11., Bljesak, Borovo selo… Ne poštuju hrvatsku državu, stranka SDSS, zato smo ih izbacili iz vlasti”, navodi Mlinarić.
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
MEDIJI
Svjetske agencije o Hrvatskoj: Nova vlada desnija, ne očekuju se velike promjene
ZAGREB - Svjetske novinske agencije prenijele su da je u Hrvatskoj prisegnula nova desnija vlada u kojoj je novi koalicijski partner antiimigracijski Domovinski pokret i da je oporba zabrinuta za smjer zemlje, no da analitičari ne očekuju velike promjene u politici vlade koju će u trećem mandatu voditi Andrej Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE