GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Cijepljeno 36,9 posto odraslog stanovništva

Beroš: Cijepljeno 36,9 posto odraslog stanovništva
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.05.2021 / 14:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj se cijepljenje protiv covida-19 i dalje provodi povećanim intenzitetom, dosad je utrošeno gotovo 1,7 milijuna doza a cijepljenoj je više od 1,2 milijuna osoba ili 36,9 posto odraslog stanovništva, izvijestio je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš.

Na bolničkom liječenju je su trenutno 904 oboljela od covida-19, a njih 95 na respiratoru.

"To su ohrabrujući podaci koji daju razloga za optimizam u ispunjavnaju cilja, a to je cijepiti više od 50 posto punoljetnih građana do kraja lipnja", ocijenio je Beroš na sjednici Vlade.

Nastavlja se smanjivati broj novozaraženih. U odnosu na tjedan ranije bilježimo pada novozaraženih od 42 posto. Popunjenost kreveta za covid pacijente u bolnicama u tjedan dana pala je za više od 11 posto. Epidemiološka situacija je sve bolja iz tjedna u tjedan zbog cijepljenja koje se odvija prema planu, rekao je ministar.

Najavio je kako se u KB Dubrava zbog povoljne epidemiološke situacije očekuje daljnje smanjivanje kapaciteta a dio zdravstvenog osoblja preraspoređen u tu bolnicuj vraća se u matične ustanove.

Potpredsjednik Vlade i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je kako su donesene nove ublažene mjere protiv koronavirusa na nacionalnoj razini koje su stupile na snagu danas, a primjenjuju se do 15. lipnja.


Od zadnje sjednice vlade Stožer je donio pet odluka, četiri na nacionalnoj razini a jedna na prijedlog stožera Istarske županije koje uključuju obustavu radionica, dječjih igraonica te zabava i rekreacija u zatvorenom prostoru, dok je pučkim otvorenim učilitima i autoškolama dozvoljeno predavanje uživo.

Božinović je rekao i kako je spreman hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalne covid potvrde spreman za 1. lipnja te je usješno provodena intergracija s EU pristupnikom,.

Trenutno su validirane covid potvrde Italije, Poljske, Austrije, Belgije, Islanda, Švedske, Danske Estonije, Grčke, Španjolske, Litve, Rumunjske i Cipra.

Sve je uključeno u nacionalni granični informacijski sustav a u Hrvatskoj će se potvrede moći podiči putem portala eGrađanin i ispostavama HZZO-a.

Inspektori su obavili više d 20.000 nadzora a utvrđeno je 201 mjera kršenja samoizolacije.

Tagovi: Vili Beroš, cjepivo protiv koronavirusa, Davor Božinović
PROČITAJ I OVO
Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića
SRAMOTNO
Direktor Srpskog telegrafa napao novinara Vuka Cvijića

BEOGRAD - Vuk Z. Cvijić, novinar "Radara", fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Kako je izjavio za N1, pesnicom ga je udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević.

Milanović: Moramo ostati hladne glave, kriza dolazi
PREDSJEDNIK
Milanović: Moramo ostati hladne glave, kriza dolazi
ČAKOVEC - Povodom Dana Grada Čakovca i 30. obljetnice osnutka Čakovca, u srijedu je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je predsjednik Republike Zoran Milanović naglasio kako Hrvatska mora izvući maksimum onoga što se nudi iz Europske unije jer dolazi kriza.
Kataklizma u Karlovcu, požar izazvao eksplozije
NEVRIJEME
Kataklizma u Karlovcu, požar izazvao eksplozije
KARLOVAC - Snažno nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske.
Plenković: Izbor v.d. ravnatelja USKOK-a je stvar DORH-a
PREMIJER
Plenković: Izbor v.d. ravnatelja USKOK-a je stvar DORH-a
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak kako je odabir novog glavnog državnog odvjetnika da vršitelj dužnosti ravnatelja Uskoka bude Sven Mišković stvar DORH-a i nema veze s Vladom.
Propucan automobil sportskog direktora Osijeka
INCIDENTI
Propucan automobil sportskog direktora Osijeka
OSIJEK -  Noćas je propucan automobil sportskog direktora Osijeka, Portugalaca Josea Bota na parkiralištu u Osijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE