SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIJEDLOG
 
Dražen Jelenić predložen za novog državnog odvjetnika
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.04.2018. - 11:05:00
Zadnja izmjena: 17.04.2018. - 11:10:45
ZAGREB - Vlada će Saboru predložiti Dražena Jelenića za novog državnog odvjetnika.

Dražen Jelenić je sada prvi zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kojemu 24. travnja završava mandat.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković potvrdio je da je Vlada na današnjoj zatvorenoj sjednici predložila Dražena Jelenića za novog glavnog državnog odvjetnika, a koji sad obnaša funkciju prvog zamjenika glavnog državnog odvjetnika.

Bošnjaković je rekao da je Jelenić kvalitetan čovjek iz sustva koji je prošao sve stepenice u Državnom odvjetništvu: "Cijelu je karijeru Dražen Jelenić u Državnom odvjetništvu, smatramo da, obzirom da poznaje sustav, da će odgovoriti svim zadaćama koje DORH ima."

Pojašnjavajući proceduru, Bošnjaković je naveo da će danas Vlada prijedlog uputiti prema Saboru, o njemu će se izjasniti i saborski Odbor za pravosuđe, a cijeli bi se proces trebao okončati 24.4 kada bi Jelenić trebao prisegnuti pred predsjednikom Hrvatskog sabora. To je ujedno datum kada prestaje mandat Dinku Cvitanu.

Na pitanje što očekuje od Jelenića, odgovorio je: "Očekujemo da će doći do nove energije i složenijeg pristupa, to su vrlo odgovorne funkcije, odgovornot je velika. Smatramo da će ova promjena dobro doći i da će nova engrija pridonijeti radu DORH-a".

Na pitanje da ocjeni rad Dinka Cvitana, Bošnjaković nije dao konkretan odgovor no iz njega se da iščitati čime u Vladi nisu zadovoljni.

"Mi ćemo raditi novi Zakon o kaznenom postupku, pokušati propisati nove rokove i poraditi tamo gdje je procedura manjkava. Sada imamo da od 10 optužnica 9 završi osuđujućim presudama, što je odlično, međutim, veliki procesi zbog svoje složenosti stvaraju dojam da nije tako. Hoćemo napredak i još bolje rezultate", kazao je Bošnjaković.