SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
VOJNA INDUSTRIJA
 
Dodik: Firma koju odredi Vlada Srbije kupuje polovinu bijeljinskog Orla
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 20.09.2018. - 20:19:53
BANJA LUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da je danas dogovoreno da firma koju odredi Vlada Srbije dobije 50 odsto vlasništva kompanije u Bijeljini "Orao", za proizvodnju i remont, i ocijenio da je to pokušaj da se obezbijedi sigurnost posla.

Dodik i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin su danas posjetili kompaniju "Orao", saopštilo je u Beogradu Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je ocijenio da je to preduzeće strateški važno za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji.

"Upravo zbog toga i ove godine smo u poslove s 'Orlom' uložili nešto više od tri miliona evra i kompanija može da računa u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga. Za nas je 'Orao' veoma bitan, baš kao što je i Republika Srpska beskrajno bitna za Srbiju", rekao je Vulin.

Dodik je ocijenio da je Srbija najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost i da je na čelu sa Aleksandrom Vučićem rekla da je "spremna da brani svoju slobodu svog naroda u cjelini".

"Mi smo pročitali da to znači i našeg prostora. Zato možemo zajedno da ulazimo u vlasničke i poslovne odnose. Tu najveći doprinos daje ministar odbrane Aleksandar Vulin i nadam se da ćemo brzo rešiti sve po tom pitanju", rekao je Dodik.

Direktor "Orla" Milan Prica je rekao da je "cilj današnje posjete bilo proširenje saradnje i ulaganje u fabriku", i da je zadovoljan ishodom.

Kompanija "Orao" A.D. za remont i proizvodnju u Bijeljini bavi se delatnošću u okviru vazduhoplovstva. Osim važnog partnerstva s Republikom Srbijom, "Orao" izmedju ostalog izvozi motore na indijsko, englesko i italijansko tržište.