SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
DIV gradi tvornicu betonskih pragova u Sisku
Autor/izvor: SEEbiz / Radio Banovina
Datum objave: 14.05.2015. - 21:14:46
SISAK - Prvu tvornicu betonskih pragova u Hrvatskoj, u Sisku će za godinu dana početi graditi DIV d.o.o. Tvornica će se prostirati na 13 hektara u Južnoj industrijskoj zoni, a sastojat će se od hale za proizvodnju, skladišta i površine potrebne za odlaganje pragova prije isporuke.
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik uprave tvornice vijaka Tomislav Debeljak potpisali su danas u Sisku ugovor o osnivanju prava građenja. Gradonačelnica je tvrtki DIV poželjela dobrodošlicu u Sisak i obećala svu potrebnu pomoć.

"Ovo je jedan lijep događaj za Sisak. Parcela u Južnoj industrijskoj zoni opremljena je sa svime što je tvornici potrebno", rekla je gradonačelnica.

Tomislav Debeljak kaže kako je već zamalo odustao od investicije.

"Poziv gradonačelnice da smo dobrodošli bio je jedan od važnijih razloga zbog kojeg nismo odustali. U poslu me vodi intuicija i intuicija mi je rekla da dođemo. To je poruka za sve poslodavce da dođu u Sisak", rekao je Debeljak.

Vrijednost investicije kreće se od sedam do deset milijuna eura, a posao će ovdje pronaći 50-ak djelatnika. Početak proizvodnje planira se za 2018. godinu. Tvornica u Sisku bit će naslonjena na veliku željezničku investiciju Europske unije Koridor 10 koji će prolaziti Slovenijom, Hrvatskom, Srbijom i Grčkom.

Inače, DIV ima jednu ovakvu tvornicu u Srbiji, a ova u Sisku bila bi usmjerena na tržište u Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.