SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
SJAJNE BROJKE
 
Disneyevi prihodi od kino ulaznica ponovo premašili sedam milijardi dolara
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 03.01.2019. - 15:03:09
LOS ANGELES - Disneyevi globalni prihodi od prodaje kino ulaznica dosegnuli su prošle godine 7,325 milijardi dolara zahvaljujući hitovima poput "Crne pantere", "Osvetnika: rata beskonačnosti", "Izbavitelja 2" i najnovijeg filma u serijalu "Ratova zvijezda".

Disney je jedini filmski studio u svijetu čiji su prihodi premašili sedam milijardi dolara a bolji su rezultat od prošlogodišnjeg ostvarili samo 2016. kada su na kinoblagajnama utržili 7,6 milijardi dolara.

"Zahvaljujući potpori obožavatelja Disneya, Pixara, Marvel Studiosa i Lucasfilma širom svijeta godina (2018.) bila je veličanstvena za The Walt Disney Studios", zaključio je u priopćenju predsjednik uprave Alan Horn.

U Sjevernoj Americi Disneyevi su se prihodi na kinoblagajnama približili razini od 3,1 milijardu dolara, bilježeći novi rekord u filmskoj industriji zahvaljujući ogromnom uspjehu filmova "Crna pantera", "Osvetnici: rat beskonačnosti" i "Izbavitelji 2".

Ta su se tri filma ujedno plasirala među 10 s najvećim prihodima od kino ulaznica u povijesti filmske industrije.

Svaki od njih zaradio je više od 600 milijuna dolara u SAD-u i Kanadi a ukupno su širom svijeta generirali prihode od ulaznica od 4,64 milijarde dolara.
Ostali Disneyevi hitovi uključuju Marvelov "Ant-Man i Wasp", "Solo: priča iz Ratova zvijezda" i "Povratak Mary Poppins" koji je u kinima širom svijeta već zaradio više od 200 milijuna dolara a još se prikazuje.
Disney ima velike planove i za novu godinu. Za proljeće su najavili "Kapetana Marvela" i "Osvetnike: završni čin" a kraj godine rezerviran je za "Frozen 2" i za "Ratove zvijezda IX".