DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
UZLET
 
Dionice Telekoma Slovenije od početka godine skočile 15%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 09.01.2017. - 19:19:32
LJUBLJANA - Dionice Telekoma Slovenije od početka godine skočile 15%, a investitori se ponovno nadaju privatizaciji ove kompanije. 

Na početku današnje trgovine dionice su uzletjele 6 posto, no kasnije je optimizam malo splasnuo pa smo na kraju vidjeli dnevni plus od 5,1 posto, na 80,80 eura, uz 363.560 eura prometa.

Iako je razlog ovakvom uzletu najavljena mogućnost novog pokušaja privatizacije, ona nije vjerojatna, smatraju analitičari. 

Na proljeće će biti okončana studija koja će pokazati kakve su prognoze za telekomunikacijski sektor i koja bi trebala dati odgovor na pitanje kakve su kratkoročne mogućnosti za prodaju.  Ta bi studija trebala biti spremna za skupštinu koja bi ovoga proljeća trebala imenovati nove nadzornike Telekoma. Analitičari su prilično skeptični kad se radi o realnim šansama za privatizaciju u ovoj godini. Kako god bilo, SDH i Kapitalno društvo (Kad) planiraju u srednjem roku u potpunosti izaći iz vlasničke strukture Telekoma. 

Grupa Telekom Slovenije u prvih je devet mjeseci prošle godine ostvarila ukupne prihode od 522,5 milijuna eura, pet posto manje nego u istom lanjskom razdoblju. Čista dobit je iznosila 23,5 milijuna eura i također je bila niža nego lani.