SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Dionice Kraša probile razinu od 900 kuna
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 23.09.2019. - 11:44:44
ZAGREB - Dionice Kraša nastavljaju rasti i na početku novoga tjedna.

U jutrošnjem su trgovanju uz vrlo visoki promet od preko 27 milijuna kuna, cijena porasla na 915 kuna, što je 7,65 posto više nego u petak, piše Index.hr.

Dionica Kraša posljednjih nekoliko tjedana snažno je porasla, s oko 400 na preko 900 kuna. početkom rujna, najveći pojedinačni dioničar Mesna industrija braća Pivac, koji drži preko 30 postom dionica, zajedno s tvrtkom ESOP Kraš objavio je ponudu za preuzimanje.

Također, kao kupac dionica putem Zagrebačke burze pojavila se i kompanija srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, inače vlasnika Crvenke koja proizvodi Jaffa kekse.

Da je misteriozni kupac koji posljednjih tjedana intenzivno kupovao dionice Kraša, a koji se "skrivao" iz skrbničkog računa Raiffeisen banke upavo Šaranović, otkriveno je nakon što je prešao prag od 5 posto dionica, te je onda ta informacija objavljena putem Zagrebačke burze.

U središtu pozornosti našla se i prokuristica Kraša Marica Vidaković, koja je otprilike tjedan dana prije ponude za preuzimanje kupila 900 dionica kompanije, po cijeni od 390 kuna, što je kod nekih sudionika na tržištu pobudilo sumnju da je kupnju obavila na temelju povlaštenih informacija, kojima je kao odgovorna osoba možda raspolagala, što je navodno prijavljeno i Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.