SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBRA GODINA
 
Delta holding: U 2015. ostvaren prihod od 53,24 milijarde dinara
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 19.01.2016. - 13:01:26
BEOGRAD - Kompanija Delta holding u 2015. ostvarila je prihod od 53,24 milijarde dinara, a najveći deo zarade ostvaren je u oblasti agrara.

Kako je istaknuto na godišnjoj konferenciji Delta holdinga, u budžet Republike Srbije, ova kompanija je u 2015. uplatila 10.8 milijardi dinara.

Investicije u Delta agrar iznosile su 7 miliona evra, a samo u pogon za sušenje šljiva u Kruševcu uloženo je 500.000 evra.

Pored toga, velika ulaganja bila su i u sisteme za navodnjavanje. Delta navodnjava 18 odsto svojih površina, što je oko 2.600 hektara.

U Čelarevu je ostvaren prinos jabuka od 66 tona po hektaru. Produžen je i ugovor za "pink lejdi" jabuku, a samo četiri države u Evropi imaju ovu licencu.

"Mi kažemo da "pink lejdi" nije samo sorta već i brend. Vrednost brenda nam je veća od vrednosti izoza", rekao je direktor Delta agrara Dejan Jeremić, na predstavljanju godišnjih rezultata kompanije.

"Mi smo već izašli na tržište EU kao kompanija jer smo počeli gradnju hotela sa pet zvezdica u Ljubljani, a planiramo i završetak tog projekta", dodaje on.

U planu je i ulaganje u gradnju zelenih zgrada, pre svega u novu poslovnu zgradu kompanije čija je investicija vredna 30 miliona evra.

Kako je istaknuto na godišnjoj koferenciji, spremni su i za gradnju Delta planeta, a vrednost te investicije je 200 miliona evra.

"Već smo rekli, Beograd zaslužuje i svoj Interkontinental. Investicija tog projekta iznosila bi 110 miliona evra , a u izgradnji bi posao našlo 4.000 ljudi", ističe Jeremić.

Sa ponosom ističu da je Delta siti imao u prethodnoj godini 10.1 milion posetilaca, i da ukoliko ukucate slovo "d" u pretrazi, drugi pojam je upravo Delta siti.