SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KARIJERE
 
Davor Katalinić novi operativni direktor Billa Hrvatska
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 18.03.2016. - 13:54:14
ZAGREB - Trgovački lanac Billa objavio je u petak da je operativnim direktorom Billa Hrvatske imenovan Davor Katalinić, koji će na tu funkciju stupiti u travnju.
Katalinić će tako biti treći član Upravnog odbora, u kojem su predsjednik Uprave Martin Missbrandt i financijski direktor Nenad Budimir.

Katalinić je zaposlenik tvrtke REWE International AG od početka 2016. godine, a prošao je intenzivnu fazu obuke u nekoliko odjela tvrtke REWE International AG u Austriji i istočnoj Europi, kako bi se adekvatno pripremio za svoje nove poslovne izazove kao operativni direktor Billa Hrvatska, navodi se u priopćenju.

Katalinić je nakon studija elektrotehnike i računarstva i postdiplomskog studija iz menadžmenta, a prije početka karijere u maloprodaji kao menadžer nabave neprehrambenih proizvoda u tvrtki Metro cash & carry Hrvatska, radio kao projektni menadžer u Njemačkoj te kao prodajni menadžer u tvrtki EXOR Informatički Inženjering. Od 2005. je obnašao različite funkcije pa je tako bio voditelj nabave i komercijale za neprehrambene proizvode za Metro South East Europe GmbH u Beču, međunarodni menadžer kategorije proizvoda i direktor nabave pri Metro AG u Njemačkoj te partner u JosDeVries The Retail Company u Nizozemskoj.

"Osim jačanja svog upravljačkog kadra, Billa Hrvatska nastavlja s investicijama u svrhu jačanja pozicije i imidža kao svježeg i povoljnog supermarketa u susjedstvu te kroz ekspanziju, odnosno nova otvorenja prodajnih mjesta u 2016. i narednim godinama", ističu iz tog trgovačkog lanca. e tvrtke.

Billa je članica njemačke REWE Group, a svoj je prvi supermarket u Hrvatskoj otvorila krajem 1999. godine u Zagrebu.

Po podacima s internet stranice tog trgovačkog lanca, Billa danas u Hrvatskoj ima 61 trgovinu te trenutno u toj tvrtki radi oko 1800 radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme.