SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSTUPAK
 
Darko Šket vodi stečajni postupak nad RIZ-Odašiljačima
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.09.2019. - 07:49:33
ZAGREB - Pokreće se postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom RIZ-ODAŠILJAČI.

Za privremenog stečajnog upravitelja imenuje se Darko Šket iz Križevaca. Privremeni stečajni upravitelj ovlašten je stupiti u poslovne prostorije dužnika i ondje provesti potrebne radnje radi ispitivanja postoji li imovina dužnika i mogu li se tom imovinom namiriti troškovi stečajnog postupka.

Zahtjev za pokretanje procedure otvaranja stečaja u RIZ Odašiljačima podnijela je u veljači ove godine Financijska agencija po službenoj dužnosti zbog blokade račune tvrtke dulje od 120 dana.

Šket je, prema rješenju bjelovarskog Trgovačkog suda, dužan u roku 15 dana utvrditi raspoloživu imovinu RIZ Odašiljača i dostaviti pripadajuće izvješće sudu.

Prošlu godinu RIZ Odašiljači završili su s gubitkom od devet milijuna i 776 tisuća kuna. Na taj način dodatno je pogoršan rezultat poslovanja u 2017., kada je tvrtka ostvarila gubitak od četiri milijuna i 600 tisuća kuna.

Pretežiti vlasnik RIZ Odašiljača je država zastupana po Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP), a drugi najveći dioničar je udruga malih dioničara s 17 posto vlasništva. Od početka godine dioničari su izvršili kadrovske promjene i u Upravi i u Nadzornom odboru društva, no, sudeći prema razvoju situacije, bez željenog učinka.

Ročište na kojem će vjerovnici posrnule zagrebačke tvrtke donijeti odluku o pokretanju stečaja ili odustajanju od istoga, zakazano je za 2.listopada na bjelovarskom Trgovačkom sudu.