SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CENA
 
Danube Foods Grupa prodata za 575 miliona evra
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.02.2015. - 13:30:28
BEOGRAD - Danube Foods Grupa saopštila je danas da je ta kompanija prodata investicionom fondu "Mid Europa Partners" za 575 miliona evra.
- U cilju objektivnog informisanja i transparentnosti poslovanja, kao i sprečavanja spekulacija i netačnih informacija, želimo da obavestimo javnost da vrednost ugovora o prodaji DFG investicionom fondu Mid Europa Partners iznosi 575 miliona evra - saopštila je Mid Europa Partners kao i Danube Foods Grupa.

 Svetlana Glumac direktor za korporativne i regulatorne poslove Danube Foods grupe izjavila je da je u transakciji, pored Mid Europa Partners učestvovala i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao i vodeće evropske banke: Unicredit, Raiffeisen, ING, BNP i Citi, i domaći partner Andrej Jovanović.

 - Sa zadovoljstvom želim da istaknem i to da je prodaja DFG jos jedna potvrda da je Srbija definitivno dobila status sigurne i atraktivne destinacije za strane investicije - rekla je Glumac.

 Direktorka korporativnih i regulatornih poslova DFG Svetlana Glumac ponovila je da se zaključivanje transakcije očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora.

 U okviru Danube Foods Grupe nalaze se srpske kompanije „Imlek“, „Mlekara Subotica“ „Bambi“ i „Knjaz Miloš“ kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.