SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZAOKRET
 
Dačić: SPS napušta politiku "kumrovačkih političkih škola"
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 11.05.2014. - 10:26:40
BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će promena u toj stranci biti jer ona mora da se modernizuje, prilagodi realnoj politici i novoj društvenoj situaciji.
- Ako SPS ne želi da doživi sudbinu političkog dinosaurusa mi moramo da se menjamo - rekao je Dačić za RTS.

On je dodao da to podrazumeva modernizaciju stranke, prilagođavanje programa realnoj politici, a ne kao iz vremena "kumrovačkih političkih škola" i novi način rada sa građanima.

- Sve se menja, sve se promenilo. SPS je preživeo najteži period posle petog oktobra, ali mora da prati razvoj društva. Nova je društvena situacija - naglasio je Dačić.

- Stalno pominju neke čistke. Kakve čistke? Ljudi su bili na funkcijama po pet i 10 godina. Pa valjda je normalno da neko drugi dođe na te funkcije, uključujući i mene - rekao je Dacić i dodao da će "biti predsednik SPS-a dok SPS od toga ima koristi".

On je nije želeo da govori o imenima oni koji će biti smenjeni, ali je rekao da treba naći najbolje rešenje i da stranka mora da se modernizuje i bude moderna stranka levice.

- Mi smo preživeli ovaj politički cunami. Jedino mi, iako je nama bilo najteže, jer naši birači su najbliži SNS. Zato sada moramo, ako ne želimo da nestanemo, da profilišemo naš položaj na političkoj sceni - rekao je Dačić i istakao da se ne treba plašiti promena.