GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dačić: Do sredine februara sa Vučićem o opcijama za izlazak na izbore

Dačić: Do sredine februara sa Vučićem o opcijama za izlazak na izbore
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2020 / 10:37
Autor: SEEbiz / Blic
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će do sredine februara sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem razmotriti sve opcije u vezi sa izlaskom na izbore, ali da zajednička lista dve stranke zavisi od više faktora.

Dačić je za praznično izdanje Blica konstataciju da su reakcije članova SNS-a na zajedničku listu bile negativne, rekao da se on obratio Vučiću, a da su komentarisali oni kojima se nije obratio.

"Ja sam se obratio njemu jer sam samo sa njim razgovarao i ne znam zašto bi bilo ko drugi kritikovao ideju", rekao je Dačić.

Govoreći o bojkotu izbora, rekao je da to odgovara jednoj političkoj grupaciji koja će pokušati da prikaže da su za njih svi oni koji nisu izašli na izbore, a to je, kako je rekao, "sulud potez koji nanosi štetu Srbiji".

Dačić je ocenio i da ne vidi kako bi neučešće Saveza za Srbiju na izborima uticalo na njihov legitimitet.

"Politička kriza postoji kada je veliki procenat onih koji su za stranke koje osporavaju izbore. Kakva je to kriza kada oni imaju 10 ili 15 odsto", rekao je Dačić.

Na pitanje da li je plaćao pojedinim zemljama povlačenje priznanja Kosova, Dačić je kazao da je "priglupo" shvanje da to može tako da se odvija.

"Sa nekim od zemalja smo prvi put uspostavili kontakte. Treba svakom ispričati politiku priču koja im je prihvatljiva kako bi doneli odluku o povlačenju. Mi njima ponudimo strateško partnerstvo, potpišemo sporazum o ukidanju viza, stipendiranju njihovih studenata", rekao je Dačić.

Priče o plaćanju povlačenja priznanja, postoje jer je, kako je rekao, Priština to radila.
On je naveo da lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija ne poznaje, ali da će sa njim biti bar jednako teško kao sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

"Zato što kod Albanaca nema neke velike razlike kao kod nas. Svi se zalažu za jedno nezavisno Kosovo i ujedinjenje sa Albanijom", rekao je Dačić.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa trgovcem oružja Slobodanom Tešićem, Dačić je rekao "ni u kakvim".

"Naše ministarstvo je jedno od onih koja daju saglasnost za poslove s trgovinom oružjem u smislu da proveravamo da li je krajnja destinacija na crnoj listi ili nije. Tu su MUP, Ministarstvo odbrane, MSP i verovatno BIA. Svako ima svoj deo posla i sa tog aspekta mogu da garantujem da ništa nije bilo sporno u bilo kojem poslu što se tiče krajnje destinacije", rekao je Dačić.

Tagovi: Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, izbori u Srbiji
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE