GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćulibrk: United Media nam je ultimativno zabranila emitovanje N1 i sport kanala

Ćulibrk: United Media nam je ultimativno zabranila emitovanje N1 i sport kanala
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD - Spremni smo da već sutra nastavimo pregovore sa United Mediom, da dođemo do zakonitog ugovora, rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekom Srbija.

"Mi smo United Mediu molili da izbace nezakonite elemente iz predloga o ugovoru, rekli smo da smo spremni da potpišemo, ne želimo da ugasimo vaše kanale korisnicima", rekao je Ćulibrk.

"Više od sedam dana traje situacija u koju nismo došli svojom voljom i želimo da istaknemo ključne razloge zbog kojih korisnici Supernove od 17. januara nemaju 17 kanala United Media grupe. Želimo da bude potpuno jasno da Supernova nije isključila kanale svojom voljom, već zato što je stigao ultimativni zahtev da se kanali isključe. Pisma od predstavnika Junajted medije govore, da pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, isključimo kanale United Medije, gde navode kanale koje treba da isključimo, Sport klub 1, 2, 3, N1, Grand itd. Ovo se sve dešavalo 17. januara uveče", rekao je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Ćulibrk je dodao da su prvo pismo za isključenje kanala od strane United Media dobili oko 21 čas i da je, na njihovu molbu za nastavak pregovora, stigla pretnja da će biti tuženi za pirateriju.

"Nismo imali izbora jer odluka na isključivanju kanala nije bila na Supernovi, već na predstavnicima United Medije. Ovim pismima je prethodilo nekoliko nedelja pregovora United Medije i Supernove. Supernova je prihvatila cene koje su bile značajno veće od cena u prethodnim ugovorima sa JUnited Medijom. Jedan od najbitnijih uslova je cena, koju smo prihvatili jer smo smatrali da je to u interesu građana", kaže Ćulibrk.

"Potpuna zamena teza je da nismo hteli da prihvatimo ugovor, prihvatili smo cenu i zahtev za trajanje ugovora od tri godine. Ono što nismo mogli da prihvatimo je teritorijalno ograničenje, a to znači da možete da distribuirate TV signal na novom Beogradu, ali ne na Voždovcu. Telekom Srbija, kao privredno društvo ne može da prihvati takve uslove. Mi smo United Mediju molili da izbace nezakonite elemente iz predloga o ugovoru, spremni smo da potpišemo, ne želimo da ugasimo vaše kanale korisnicima. Odgovor na našu molbu je bio poslednji mejl Junajted medije pod pretnjom krivične i materijalne odgovornosti", rekao je Ćulibrk.

"U svojoj praksi sam potpisao nekoliko hiljada različitih ugovora, ali ovo je nezabeleženo. U svakoj drugoj tački i članu imate pretnju raskida ugovora i kazni koje dostižu i 20 miliona evra. Na kraju smo došli do toga gde smo došli. Mislim da bi bilo važno da se razjasni da imamo još jednu zamenu teza, da United Media nije htela da potpiše ugovor sa fantomskom firmom. Supernova nije privredno društvo. Svima je jasno da je Supernova naš brend, nije zahtevano da potpišu ugovor sa Supernovom, već kompanijama koje posluju sa tim brendom, najpre Radijus vektor i Kopernikus", kaže Ćulibrk.

Dodaje da žele još jednom da podvuku da se radi o klasičnom podmetanju jer Supernova nije bila ugovorna strana. "Pored svega, Telekom Srbija je spremna da nastavi sa saradnju sa United Medijom i da još danas vratimo TV kanale našim korisnicima. Ponovo smo uputili mejl United Mediji, da smo već sutra spremni da nastavimo pregovore, da dođemo do ugovora koji je zakonit", dodao je Ćulibrk.

Tagovi: Predrag Ćulibrk, United Media, Telekom Srbija, N1televizija, SportKlub, Supernova
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE