SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OCENE
 
Ćulibrk: Kupovina Kopernikusa ispolitizovana u javnosti
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 12.11.2018. - 21:47:46
BEOGRAD – Direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk rekao je večeras da je kupovina kablovskog operatora Kopernikus Technology ispolitizovana u javnosti poslednjih nedelja i da je to „ničim izazvan napad na Telekom“.

„Iznošene su insinuacije, istine i poluistine, a cilj je da se pokuša da se zaustavi Telekom u realizaciji svojih ciljeva“, istakao je Ćulibrk u Dnevniku RTS.

Kako je rekao, „nama je potpuno jasno čiji bi interes to mogao da bude, pre svega onih igrača na tržištu kojima ne odgovara razvoj Telekoma“.

„Kompanija SBB ima preko 50 odsto učešća na tržištu“, rekao je Ćulibrk, te naveo da „zaista smatramo da, imajući u vidu, njihov suvlasnih i strateg već 20 godina Dragan Šolak itekako ume da nadogradi svoju priču i da napravi jednu ozbiljnu kompaniju, a Telekom Srbija je stagnirao sve ove godine“.

Kako je istakao, kablovski operatori nisu nastali juče, njihov zalet i agresivni razvoj krenuo je već 2000. godine, a svoju infrastrukturu gradili su često na javnim resursima i to nelegalno.

„Neki su na tome napravili imperiju“, rekao je Ćulibrk.

Kako je istakao, kupovina Kopernikus Technology je za Telekom strateška kupovina, jer je Telekom dobio preko 200.000 korisnika televizije i interneta i mrežu rasprostranjene u 60 gradova.

Zadatak Telekoma je da očcuvamo i uvećamo delatnost kompanije, zaključio je Ćulibrk.