SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POMOĆ
 
Crkva uplatila novac Agrokoru pa bivšim radnicima Željezare podijelila po 300 kuna bonova za Konzum
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.12.2011. - 19:40:00
Zadnja izmjena: 21.12.2011. - 23:53:31
SISAK - Otpušteni radnici sisačke Željezare dobit će bonove u vrijednosti 300 kuna, izviejstio je sisački biskup mons. Vlado Košić danas nakon božićnog ručka za štićenike sisačkog Caritasa.
Zagrebačka nadbiskupija darovala je 150 tisuća kuna, Sisačka biskupija je dodala 100 tisuća i tih 250.000 kuna uplaćeno je trgovačkom lancu Agrokor, koji je dodao 26 tisuća kuna, tako da će 920 radnika dobiti bonove i u vrijednosti od 300 kuna i uzeti robu u bilo kojoj Konzumovoj trgovini, rekao je Košić, navodi se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

"Svjesni smo da je to malo, ali to je jedan znak blizine i zajedništva Crkve koja želi biti na pomoć onima koji su u potrebi“, istaknuo je biskup Košić.

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić tom je prigodom sisačkom biskupu Košiću uručio ček od 50 tisuća kuna za potrebe Caritasa, te se zahvalio biskupu na brizi koju kroz karitativno djelovanje iskazuje građanima Siska i djelatnicama Caritasa pod vodstvom gospođe Kristine Radić, ravnateljice Caritas Sisačke biskupije.

Biskup i Gradonačelnik objedovali su zajedno s osamdesetak caritasovih štićenika, kaže se među ostalim u priopćenju.