SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POHVALE
 
Corriere della Serra: Beograd je novi Berlin
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 25.09.2014. - 21:39:00
Zadnja izmjena: 25.09.2014. - 22:54:21
BEOGRAD - O Beogradu piše najčitaniji italijanski dnevni list Corriere della Sera "Beograd- novi Berlin", tako nazivaju naš glavni grad u novinskom članku, koji je danas objavljen, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).
Kako se navodi u saopštenju, TOS je u julu ove godine, u okviru jednog u nizu studijskih putovanja za novinare, ugostila i novinarsku ekipu najpoznatijeg italijanskog turističkog magazina “DOVE”, deo grupe RCS - Corriere della Sera.

Novinarka Ornella D"Alessio i fotograf Vittorio Gianella boravili su u Srbiji nekoliko dana sa ciljem promocije turističkih potencijala i kulturno-istorijskog nasleđa naše zemlje i prestonice.

Tokom boravka novinari su obišli brojne lokacije u glavnom gradu, među kojima su Kalemegdan, Skadarlija, Hram Svetog Save, ali naročitu su pažnju posvetili "novom licu" Beograda: potez od "Beton" Hale do Mikser House-a, Novi Beograd, kao i Belgrade Design District.

"Italijanska javnost sve učestalije gleda na Srbiju i na Beograd kao novu i blisku turističku destinaciju", ističe se u saopštenju i dodaje da nakon velike reportaže u "DOVE Magazin-u", današnji članak potvrđuje interesovanje izdavača, a time i široke publike prema Srbiji i Beogradu.

U uvodnom delu današnjeg novinskog članka, Beograd je predstavljen kao moderan, vitalan, kreativan, ali i kulturno briljantan evropski grad.

Beograd i Srbija sve su više prisutni kao turistička destinacija na italijanskom tržištu, kako u medijima tako i u ponudi turističkih operatora, zaključeno je u saopštenju.