SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Cjelogodišnji multimedijalni projekt povodom stote obljetnice Sinatrina rođenja
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 02.03.2015. - 23:21:57
NEW YORK - Kako bi proslavili Frank Sinatrinin stoti rođendan 12. prosinca, obitelj Sinatra i izdavačka kuća Frank Sinatra Enterprises planiraju cjelogodišnji multimedijalni projekt nazvan "Sinatra 100" u sklopu kojeg će biti postavljene izložbe, prikazivani filmovi i organizirani okrugli stolovi, a održavat će se na brojnim različitim lokacijama, piše Rolling Stone.
Proslava Sinatrine 100. obljetnice započinje 4. ožujka u knjižnici New York Public Library for the Performing Arts smještenoj u Lincoln Centru, otvaranjem izložbe Grammy Museuma "Sinatra: An American Icon".

Nakon šest mjeseci u Lincoln Centru, izložba kreće na turneju 4. rujna. Grammy Museum priprema i panele na sveučilištu Yale i godišnjoj glazbenoj, filmskoj i interaktivnoj konferenciji South by Southwest, na kojima će se raspravljati o ostavštini tog pjevača i glumca. Uz to, kalifornijsko sveučilište UCLA ponudit će od svibnja i dodatni tečaj nazvan "Zašto je Sinatra bitan" (Why Sinatra Matters).

Dodatno, u njujorškoj galeriji Morrison Hotel Gallery od 5. do 26. ožujka bit će organizirana izložba "The Sinatra Experience" u sklopu koje će biti izloženo 25 nikad viđenih fotografija Sinatre.

Sinatrina glazba bit će tema novih kolekcija izdavačkih kuća Capitola, Sonyja i Universala dok će Warner Bros. prikazivati Sinatrine najslavnije filmove na USC-u i Tribeca Film Festivalu.

Pjevačeva obitelj planira lansirati aplikaciju Frank Sinatra 100, marku Sinatra viskija s Jack Danielsom i koncert u njegovu čast na nadolazećoj utakmici San Francisco Giantsa.

Produkcijska kuća HBO i redatelj Alex Gibney pripremaju četverosatni dokumentarac "All or Nothing at All" koji će biti prikazan u dvije večeri. Film koji će biti prikazan 5. i 6. travnja, temelji se na rijetkim snimkama s "Koncerta umirovljenja" (Retirement Concert) u Los Angelesu 1971. te će sadržavati mnogo glazbe i slika iz Sinatrina života.