SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POBJEDA NAD NORVEŠKOM
 
Červar: Igrali smo moderan rukomet
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 21.01.2018. - 08:17:00
Zadnja izmjena: 21.01.2018. - 08:18:30
ZAGREB - Pobijedili smo Norvežane jer smo ih zaustavili u tranziciji prema naprijed, a moja momčad je pokazala da zna igrati moderan rukomet, kazao je na novinskoj konferenciji izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar nakon pobjede nad Norveškom (32-28).

"Slavili smo protiv sjajne reprezentacije koju ja osobno cijenim i obožavam, a znao sam da će biti teško. Moja ekipa je igrala sjajnu obranu, a iz te obrane je došao i raznovrstan napada, u kojem smo imali 71 posto uspješnosti, što je odličan postotak. Stvarno smo igrali moderan rukomet i pokazali da još nismo gotovi. Ne moram ni naglašavati koliko nam nedostaje vođa poput Duvnjaka, Norveška ima Sagosena, a Francuska Nikolu Karabatića. Pitam se kako bi oni prolazili bez njih", kazao je Červar koji je pohvalio zagrebačku publiku.

"Bilo je onih koji su smatrali da nećemo više imati ozračje i navijanje kakvo smo imali u Splitu. Večeras je i u Zagrebu bilo fantastično".

Červar se osvrnuo i na zadnjeg protivnika Hrvatske u skupini - svjetske prvake Francuze.

"Imamo dvoboj s Francuskom, koja je dosad pokazala najviše na ovom turniru. Sada moramo iskoristiti ovih nekoliko dana odmora za regeneraciju, ali i za analizu suparnika. Morat ćemo biti pametni i koncentrirani, mirni kao što smo bili večeras", kazao je Červar, koji se na kraju osvrnuo i na pisanje medija.

"Moram reći da sam jako povrijeđen nekim natpisima u medijima. Ja sam vodio Hrvatsku 165 puta, bio sam prvakom u četiri države, bio sam olimpijski prvak i svakako nisam zaslužio da me se vrijeđa u mojoj zemlji. Svi smo podložni kritici, pa i ja, ali neću dopustiti vrijeđanje mene i moje obitelji".

Jedan od junaka dvoboja bio je vratar Ivan Stevanović s 14 obrana.

"Ovo nam je utakmica biti ili ne biti, izravno nam je ovisio plasman u polufinale. Mislim da smo obranom slomili Norvežane i sada ipak ovisimo sami o sebi. Zašto branim uvijek dobro protiv Norvežana? Možda mi viiše leže od ostalih jer puno šutiraju", kazao je Stevanović.