DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PIVARI
 
Carlsberg zasad isključuje mogućnost akvizicija
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.01.2016. - 16:17:40
KOPENHAGEN - Danski proizvođač piva Carlsberg zasada neće tražiti prilike za preuzimanje već će se fokusirati na smanjenje troškova u temeljnom poslovanju u Rusiji, izjavio je predsjednik kompanije u intervjuu objavljenom u ponedjeljak.
"Akvizicije više nisu na Carlsbergovom dnevnom redu zato što se suočavamo s izazovima na području poslovnih rezultata", kazao je za list Berlingske predsjednik uprave Flemming Besenbacher.

Po njegovim je riječima izvršni direktor Cees 't Hart fokusiran na stvaranje uvjeta za dugoročni profitabilni rast.

Četvrti po veličini proizvođač piva u svijetu već dugo ima poteškoća u Rusiji zbog usporavanja gospodarstva i strožih propisa o konzumiranju alkohola. Stoga su u studenom prošle godine najavili 1,4 milijarde dolara otpisa i troškova restrukturiranja i ukidanje 2.000 radnih mjesta.

"Uprava je u 2014. bila sve više nezadovoljna vrijednošću koju je tvrtka stvorila u prethodnim godinama", rekao je Besenbacher, napominjući da su se cijena dionica i dobit Carlsberga malo mijenjali kroz nekoliko godina.

Prošlog su tjedna vijetnamski mediji izvijestili kako je Carlsberg odustao od planiranog povećanja vlasničkog udjela u tvrtki Habeco, drugom po veličini proizvođaču piva u Vijetnamu.

Iz danske su kompanije najavili da će rezultate strateške analize poslovanja objaviti u ožujku.