SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ANGAŽMAN
 
Čakovečki mlinovi angažirali Interkapital za analizu strateških i financijskih opcija
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.04.2019. - 14:48:00
Zadnja izmjena: 05.04.2019. - 21:07:39
ČAKOVEC - Čakovečki mlinovi su izvijestili da je Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora, angažirala investicijsko društvo INTERKAPITAL vrijednosni papiri d.o.o. iz Zagreba za financijskog savjetnika za potrebe analize strateških i financijskih opcija za unapređenje dugoročne održivosti i vrijednosno jačanje grupe Čakovečki mlinovi. 

Scenariji koji će biti razmatrani uključuju nastavak samostalnog poslovanja uz dodatna, značajna ulaganja u razvoj pojedinih poslovnih područja, zajedničke poduhvate, dezinvestiranje pojedine imovine, poslovnih cjelina, društava ili cjelokupne Grupe. Interkapital će u sklopu svog Mandata ispitati interes potencijalnih partnera za neke od gore navedenih opcija.

Odluka Uprave proizlazi iz analize stanja, očekivanja i rizika na domaćem maloprodajno i pekarskom tržištu. Predmetna tržišta su posljednjih nekoliko godina obilježili pozitivni efekti rasta kupovne moći građana i rasta turističkog sektora, kao i nekolicina značajnijih preuzimanja te najave ulaska novih međunarodnih igrača na tržište. Uprava smatra kako će promjene u okruženju zahtijevati značajnija ulaganja u pekarsku proizvodnju ali prvenstveno u daljnji razvoj maloprodajne mreže koja ostvaruje većinu prihoda i dobiti Grupe. Uprava stoga nastoji odabrati najbolja strateška rješenja kako bi maksimizirala vrijednost za svoje dioničare i sve ostale dionike Društva i Grupe.