SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KNJIGE
 
Butković promovira dječji roman "Borna na Rabu" 20. listopada
Autor/izvor: SEEbiz / Rabdanas
Datum objave: 10.10.2018. - 21:46:33
RAB - U subotu, 20. listopada u 18 sati, dođite i podržite promociju avanturističkog dječjeg romana ''Borna na Rabu'' književnika Krešimira Butkovića. Susret Borne i Raba održat će se na klasičnom mjestu u dvorani BIC-a OŠ Ivana Rabljanina Rab.
Ovaj roman već sad recenzentski znalci uvrštavaju u klasik dječje književnosti. Osim ozračja i zaboravljenih slika Raba osamdesetih, ljetnih avantura i dogodovština, Butković na suptilan način uvodi u radnju i pitanje današnjeg vršnjačkog nasilja u školi, daje neka logoterapijska rješenja te logopedagoški vodi djecu do same katarze nižući akcijske scene iz kojih mogu naučiti i mladi i odrasli. Roman znanstvene fantastike tako uvelike dotiče realnu sliku ondašnjeg i sadašnjeg vremena te je prihvatljiv za čitanje svim generacijama čitatelja.
 
Urednica knjige je Andrea Stevanović, ilustratorica Melanija Krklec, a izdavač nakladnička kuća ''Funditus''.
 
Za nas Rabljane je posebna jer je ovo prva dječja knjiga čija se radnja odvija na Rabu, te predstavlja Rab i Rabljane u najljepšem svjetlu kroz smijeh, zaigranost i ljubav te bezbrižnost djece iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u susretu s djecom 21. stoljeća
 
Kroz večer promocije vodit će nas moderator i radijski voditelj Damir Ćopić, u ime nakladnika govorit će Ana Klopotan. Recenziju knjige predstavit će Mona Othman, a uz književnika Krešimira Butkovića nastupit će i glazbeni gost Hrvoje Hodak.
 
Promociju knjige organizira Gradska knjižnica Rab u sklopu Mjeseca hrvatske knjige. Medijski pokrovitelji su: RabDanas, Rapski list, Radio Rab, Seebiz.eu
 
Da je riječ o posebnoj knjizi potvrđuje i podatak da je trenutačno predstavljena na najvećem svjetskom festivalu knjige u Frankfurtu.
 
Za nas Rabljane je posebna jer je ovo prva dječja knjiga čija se radnja odvija na Rabu, te predstavlja Rab i Rabljane u najljepšem svjetlu kroz smijeh, zaigranost i ljubav te bezbrižnost djece iz osamdesetih godina prošlog stoljeća u susretu s djecom 21. stoljeća.