GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brkić podržao Miru Kovača, kritizira Plenkovića

Brkić podržao Miru Kovača, kritizira Plenkovića
SUKOBI U HDZ-u
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2020 / 20:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da podržava tim Mire Kovača i politiku za koju se zalaže te da će se kandidirati za mjesto potpredsjednika stranke.

- Ja sam u timu HDZ-a. Što tiče svrstavanja, meni je žao što je Andrej Plenković išao u smjeru formiranja timova i smjeru podjela stranke što nije dobro. Mi svi zajedno moramo uključiti sve kapacitete i ljude za dobrobit države i stranke. HDZ se mora vratiti na pobjednički put. Podržavam opciju Mire Kovača i Ivana Penave što se tiče politika - rekao je zamjenik predsjednika HDZ-a.

- Odluka da idemo u izglasavanje Istanbulske konvencije je bila prijelomna točka gdje je došlo do podjele u stranci. Ta tema nam nije trebala. Nasilje prema ženama se trebala drugačije riješiti - rekao je Brkić.

Kaže kako Andrej Plenković pliva kao riba u briselskim vodama, a i da Vlada u nekim stvarima dobro funkcionira. Međutim, zamjera mu nedostatak hrabrosti i odlučnosti u donošenju odluka.

- Što se tiče brzine, efikasnosti i hrabrosti u donošenju odluka, mislim da je potrebno puno jače i odlučnije donositi odluke. I to na vrijeme, kako nas kasnije ne bi zatekle posljedice. Plenković je unutar stranke okružen ljudima koji nemaju legitimitet što se tiče stranačke baze, a stvorio je i neki kult obožavanja vođe. Problem je i to što se neki ljudi u stranci ne osjećaju dobro, a on se, umjesto da sluša svakog člana, okružio poslušnicima.

Što ako se dogodi da Plenković opet pobijedi? - pitala je voditeljica.

- To treba poštivati i treba mu čestitati, samo se nadam da će onda gospodin Plenković promijeniti način upravljanja strankom. Meni je drago da je nakon tri i pol godine shvatio da ne može ići s tim centrističkim i liberalnim stilom. Dovoljno je vidjeti tko je u njegovom stožeru, a tko - poput njegovog bliskog suradnika Davora Božinovića - nije.

Brkić je potom dodao:

- Nažalost prostor na desnom krilu smo ostavili prazan i sada Plenković na visoke pozicije želi kandidirati ljude koji nisu njegovi najbliži suradnici.

Upitan oko malverzacija gospođe Anite Nosić i njenog stana koji je kupila putem APN-a, Brkić je rekao:

- Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Što bih ja to trebao skrivati? A s tim konkretnim stanom i APN-ovima nikakve konkretne veze nemam. Ako se dobro sjećate prije mene se vodila velika hajka prije godinu i pol dana, a kad je sve završilo nitko mi se nije ni ispričao. Zato nemojte nikome suditi unaprijed.

Upitan koji je njegov stav o prijedlogu GUP-a u Zagrebu, Brkić je istaknuo da je on od samog početka bio protiv i da ga je već odbacio u srpnju 2019. godine.

- Ja nisam protiv razvoja grada Zagreba, ali GRUP treba biti u interesu grada Zagreba i njegovih građana. Što se tiče koalicije s Bandićem, to je izbor zagrebačkog HDZ-a i ja ih u tome podržavam.

Brkić je rekao i da je protiv udomljavanja djece istospolnih parova:

- Dijete se treba odgajati u krugu majke i oca. Ja imam puno prijatelja homoseksualne orijentacije, ali ne bih im dao da posvajaju i udomljavaju djecu. Država mora napraviti sve da se procedura udomljavanja i zbrinjava djece u obiteljima napravi brže - zaključio je Brkić.

Tagovi: Milijan Brkić, Miro Kovač, Andrej Plenković, HDZ
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE