SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Brend Polzela na prodaju
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 18.08.2018. - 09:40:28
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Polzele Zlatko Hohnjec nije pronašao kupca koji bi kupio tvornicu čarapa kao poslovnu cjelinu, tako da sada na prodaju nudi robnu marku Polzela i zalihe gotovih proizvoda. 

Na aukciji zakazanoj za 20. rujna, brand Polzela i gotovi proizvodi bit će ponuđeni po početnoj cijeni od oko 389.000 eura, izvijestila ja Televizija Slovenije. 

U tvornici čarapa Polzela 20. srpnja okončana je proizvodnja. Krajem lipnja ove godine, u proizvodnji čarapa bilo je zaposleno 77 radnika, a nakon završetka proizvodnje u kolovozu u poduzeću je ostao 31 radnik. Ovaj broj će se nastaviti smanjivati ​​u narednim mjesecima. 

Zbog postepenog smanjenja maloprodajne mreže, stečajni upravitelj zatvorio je tri prodavaonice u Murskoj Soboti, Mariboru i Celju. Preostalih šest prodavaonica širom Slovenije, uključujući i one u Celju i Mariboru, zatvaraju se u narednim mjesecima.

Polzela je godinama bila pogligon za stjecanje jeftinih političkih poena iako je još 2015. godine bilo jasno da kompanija nema budućnosti na tržištu.

Mnogi procjenjuju kako je ovakav tužan kraj ipak valjalo izbjeći jer za čarapama Polzele postoji interes na tržištima bivše Jugoslavije, a vlastita maloprodajna mreža dobro posluje i može nastaviti s radom.