SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AMBICIJE
 
Bosch želi biti jedan od glavnih igrača na tržištu letećih taksija
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 09.06.2019. - 07:39:34
BERLIN - Prometne gužve česta su pojava u svjetskim gradovima pa frustrirani vozači ponekad usmjere pogled prema nebu tražeći pomoć „odozgo". Za nekoliko bi godina nebo bi uistinu moglo ponuditi stvarno rješenje – leteće taksije.

Boston Consulting Group predviđa da će ljudi diljem svijeta letjeti letećim taksijima 1 milijardu puta u 2030. godini, nakon što se uspostave usluge dijeljenja prometa i na redovitim linijama iznad tla. Osim toga, većina tih zračnih taksija moći će letjeti bez pilota.

„Prvi leteći taksiji trebali bi poletjeti u velikim gradovima najkasnije u 2023. godini, a Bosch planira igrati glavnu ulogu u oblikovanju ovog budućeg tržišta", tvrdi Harald Kröger, predsjednik Boschova poslovnog područja Automotive Electronics.

U Boschu smatraju kako je konvencionalna tehnologija u zrakoplovnoj industriji preskupa, preglomazna i preteška za uporabu u autonomnim letećim taksijima. Rješenje ovog problema vide u modernim senzorima koji se već upotrebljavaju za automatiziranu vožnju ili u sustavu ESP (elektronički program stabilnosti) protiv proklizavanja.

Marcus Parentis, voditelj Boscheva tehnološkog tima zaduženog za upravljačke jedinice za električne lake letjeliceOformljen je tim inženjera koji je udružio desetke senzora kako bi stvorio univerzalnu upravljačku jedinicu za leteće taksije. Pomoću Boschovih senzora koji se već upotrebljavaju u serijskim vozilima, univerzalna upravljačka jedinica osmišljena je da osigura mogućnost određivanja položaja letećih taksija u svakom trenutku, što omogućuje precizno i sigurno upravljanje taksijima.

Potrebne podatke omogućuju senzori ubrzanja i brzine skretanja po smjeru leta koji precizno bilježe, primjerice, kretanje i napadni kut letećih vozila. Za razliku od postojećih senzorskih sustava u sektoru zrakoplovne industrije, od kojih neki stoje desetke tisuća ili čak nekoliko stotina tisuća eura, Bosch može primijeniti svoje rješenje za samo djelić tog troška, jer se temelji na senzorima koje Bosch razvija i proizvodi za automobilsku industriju već dugi niz godina.

„S pomoću Boschova rješenja želimo civilno zrakoplovstvo letećim taksijima učiniti pristupačnim velikom broju pružatelja usluga", izjavio je Marcus Parentis, voditelj Boschova tehnološkog tima zaduženog za upravljačke jedinice za električne lake letjelice.

Osim toga, Boschevi senzori iznimno su maleni i lagani. Proizvođači letećih taksija mogu s lakoćom ugraditi Boschovu senzorsku kutiju u svoja zračna vozila na principu „uključi i pokreni".